Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.
Să prepari mereu acasă mâncare delicioasă, variată și cu produse mereu proaspete poate fi un moft al zilelor noastre. Cu un program încărcat și atâtea opțiuni la îndemână este ușor să neglijăm o alimentație sănătoasă. Cu rețetele în pași ușor de urmat și Pui Vegetarian tăiat exact cum trebuie pentru prepararea bucatelor vei putea prepara acasă mai ușor mâncare bună și vei beneficia de vitamine și minerale cu un minim de grăsimi. Puiul Vegetarian este crescut și hrănit bine, astfel oferă organismului beneficiile unui pui ca din grădina bunicilor.
Pastele cu pui sunt modalitatea ideală de a-ți satisface poftele la prânz. Folosește penne, fusilli sau farfalle, integrale sau obișnuite, în funcție de gustul și consistența pe care le preferi. Poți opta și pentru spaghete sau tagliatelle, însă pastele scurte necesită mai puțină dexteritate când mănânci, fiind perfecte pentru ceea ce americanii numesc comfort food.
Servește pastele cu parmezan ras deasupra dacă preferi, le poți consuma ca atare, în loc de varianta topită în sos, sau utilizează un alt tip de brânză tare, precum Grana Padano, pecorino sau piave.
Pentru mai multă aromă, condimentează cu praf de usturoi, boia iute, fulgi de chili, rozmarin sau oregano. Mereu la pasul ce presupune asezonarea recomandăm să folosești condimentele tale preferate, pentru a te asigura că gustul final este pe placul tău. Dacă vrei să urmezi principiul clasic al pastelor italienești, folosește cât mai puține condimente. Însă, noi nu te judecăm. Mâncarea înseamnă și plăcere, astfel că bucură-te de câte condimente dorești în pastele tale. Doar sunt ale tale.
Pentru a varia această rețetă, poți înlocui spanacul cu o conservă de ciuperci feliate, iar dacă vrei ca sosul să rămână alb, renunță la roșiile la conservă și înlocuiește-l cu o brânză pe care să o topești în sos.
O provocare atunci când gătești paste cu pui este să fierbi pastele fără să se lipească. Este mai simplu decât crezi și ți-am pregătit mai jos o listă de reguli pe care, dacă le respecți, o să gătești cele mai „dezlipite” paste pe care le-ai obținut până acum. Sfaturile prezentate funcționează pentru orice tip de paste gătești.
Așadar, iată ce să faci ca pastele să nu se mai lipească atunci când le fierbi:
Dacă folosești pastele mai târziu și nu imediat după ce au fiert, trece-le sub un jet de apă rece pentru a înlătura amidonul de pe suprafața acestora. Un alt truc este să adaugi ulei în apa în care fierbi pastele, însă nu este întotdeauna cea mai bună soluție deoarece riști să schimbi gustul preparatului final, care se poate dovedi a fi prea uleios.
Apa în care au fiert, fiind plină de amidon, poate fi folosită pentru îngroșarea sosului deoarece amidonul va lega mai bine ingredientele sosului între ele. Folosește 1-2 linguri de apă în care au fiert pastele la final, când sosul este aproape gata.
Acum că ești expert în fierberea pastelor, poți începe să experimentezi. Gătește rețeta de paste cu pui și savurează din plin cubulețele fragede de piept de pui, sosul cremos și pastele fierte corect și, evident, dezlipite.