Paste cu pui, gustul fericirii

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 40 min.
  • Cantitate: 6 porții


Sos cremos infuzat cu usturoi, pui fraged și suculent tras la tigaie, paste al dente savuroase – totul într-un singur preparat gătit cu Pui Vegetarian și ingrediente proaspete și sănătoase. Deși rețetele cu paste sunt printre cele mai variate, pastele cu pui rămân în topul preferințelor multor gurmanzi. Prepar-o pentru jumătatea ta, doar pentru tine […]

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

Produse folosite pentru această rețetă

Piept de pui fără os fără piele tăviță

De ce să gătești mâncare sănătoasă cu Pui Vegetarian

Să prepari mereu acasă mâncare delicioasă, variată și cu produse mereu proaspete poate fi un moft al zilelor noastre. Cu un program încărcat și atâtea opțiuni la îndemână este ușor să neglijăm o alimentație sănătoasă. Cu rețetele în pași ușor de urmat și Pui Vegetarian tăiat exact cum trebuie pentru prepararea bucatelor vei putea prepara acasă mai ușor mâncare bună și vei beneficia de vitamine și minerale cu un minim de grăsimi. Puiul Vegetarian este crescut și hrănit bine, astfel oferă organismului beneficiile unui pui ca din grădina bunicilor.

Mod de preparare paste cu pui, gustul fericirii

  1. Pentru că puiul este cel mai important și de la el pornește toaaaată aroma preparatului, începem cu el: 1 caserolă piept Pui Vegetarian. Secționează pieptul de pui în fâșii ca pentru șnițele.
  2. Condimentează fiecare fâșie cu un mix de ingrediente din ½ linguriță busuioc, ½ linguriță cimbru, ½ linguriță boia dulce, sare și piper după gust.
  3. Încinge într-o tigaie încăpătoare 3 linguri de ulei de măsline și amestecă pentru a se forma baza unde vei găti puiul.
  4. Adaugă fâșiile de piept de pui în tigaie și lasă-le să se gătească aproximativ 6-7 minute pe fiecare parte, la foc mediu spre mic.
  5. Scoate puiul pe o farfurie și lasă-l să se răcească, timp în care pregătește restul ingredientelor.
  6. Pentru sos ai nevoie, pentru început, de 1 caserolă baby spanac, pe care să îl tai fâșii și 4 căței de usturoi mărunțiți, pe care le pui în tigaia folosită adineaori alături de 25 g unt.
  7. Sotează pentru câteva minute, până când spanacul devine închis la culoare, apoi adaugă 300 ml roșii în conservă și mai lasă pe foc 5-6 minute, amestecând ocazional.
  8. Într-o oală separată, fierbe 400 g paste cu un praf de sare. Pune pastele în apa care clocotește și lasă-le timp de aproximativ 12-13 minute până când au o consistență potrivită.
  9. Revenind la pui, taie-l cubulețe și pune-l înapoi în tigaie, în noua sa formă aproximativ cubică. Perfecțiunea nu există, deci se acceptă și cuburi neregulate fără probleme.
  10. Adaugă 30-40 ml smântână de gătit și, folosind un tel, încorporează-o în sos și amestecă folosind un tel.
  11. După 3 minute, pune 100 g parmezan ras fin și amestecă încet.
  12. Scoate pastele din apă și pune-le în tigaie. Lasă pastele să își unească destinul cu sosul și scopul tău a fost îndeplinit: ai obținut paste cu pui cremoase, cu aromă ușoară de usturoi și spanac, bine condimentate și cu gust… de gust nu mai spunem. Te lăsăm pe tine să le încerci și să îl descoperi. 

Sfaturi specializate:

chef

Pastele cu pui sunt modalitatea ideală de a-ți satisface poftele la prânz. Folosește penne, fusilli sau farfalle, integrale sau obișnuite, în funcție de gustul și consistența pe care le preferi. Poți opta și pentru spaghete sau tagliatelle, însă pastele scurte necesită mai puțină dexteritate când mănânci, fiind perfecte pentru ceea ce americanii numesc comfort food.

Servește pastele cu parmezan ras deasupra dacă preferi, le poți consuma ca atare, în loc de varianta topită în sos, sau utilizează un alt tip de brânză tare, precum Grana Padano, pecorino sau piave.

Pentru mai multă aromă, condimentează cu praf de usturoi, boia iute, fulgi de chili, rozmarin sau oregano. Mereu la pasul ce presupune asezonarea recomandăm să folosești condimentele tale preferate, pentru a te asigura că gustul final este pe placul tău. Dacă vrei să urmezi principiul clasic al pastelor italienești, folosește cât mai puține condimente. Însă, noi nu te judecăm. Mâncarea înseamnă și plăcere, astfel că bucură-te de câte condimente dorești în pastele tale. Doar sunt ale tale.

Pentru a varia această rețetă, poți înlocui spanacul cu o conservă de ciuperci feliate, iar dacă vrei ca sosul să rămână alb, renunță la roșiile la conservă și înlocuiește-l cu o brânză pe care să o topești în sos.

Cum să fierbi paste fără să se lipească

O provocare atunci când gătești paste cu pui este să fierbi pastele fără să se lipească. Este mai simplu decât crezi și ți-am pregătit mai jos o listă de reguli pe care, dacă le respecți, o să gătești cele mai „dezlipite” paste pe care le-ai obținut până acum. Sfaturile prezentate funcționează pentru orice tip de paste gătești.

Așadar, iată ce să faci ca pastele să nu se mai lipească atunci când le fierbi:

  • folosește câte 1 litru de apă la fiecare 100 g de paste. Astfel, pentru această rețetă, trebuie să fierbi pastele în 4 litri de apă,
  • pune pastele în oală abia după ce apa începe să clocotească. Evită să pui pastele de la început pentru că riști să se dizolve amidonul mai repede, acesta fiind inamicul care face pastele să se lipească,
  • respectă instrucțiunile de pe eticheta produsului, deoarece fiecare tip de paste se fierbe diferit. Pe cutie vei găsi: timpul de fierbere, cantitatea de apă necesară și sfaturi pentru gătit care îți pot fi de ajutor,
  • evită să depășești timpul de fierbere. Poți lăsa pastele cu 2-3 minute în plus dacă nu le dorești al dente (adică ferme la mușcătură), însă dacă le lași pe foc mult peste timpul recomandat, își vor pierde forma și se lipesc între ele.

Dacă folosești pastele mai târziu și nu imediat după ce au fiert, trece-le sub un jet de apă rece pentru a înlătura amidonul de pe suprafața acestora. Un alt truc este să adaugi ulei în apa în care fierbi pastele, însă nu este întotdeauna cea mai bună soluție deoarece riști să schimbi gustul preparatului final, care se poate dovedi a fi prea uleios.

Apa în care au fiert, fiind plină de amidon, poate fi folosită pentru îngroșarea sosului deoarece amidonul va lega mai bine ingredientele sosului între ele. Folosește 1-2 linguri de apă în care au fiert pastele la final, când sosul este aproape gata.

Acum că ești expert în fierberea pastelor, poți începe să experimentezi. Gătește rețeta de paste cu pui și savurează din plin cubulețele fragede de piept de pui, sosul cremos și pastele fierte corect și, evident, dezlipite.

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.