Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.
Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.
Dacă ești fan al gustului de ficat de pui, poți folosi doar acest organ pentru prepararea drobului. Însă, dacă îți dorești varietate de gust, folosește mai multe părți ale puiului. Ține cont că acestea trebuie preparate separat, astfel încât fiecare să se gătească un timp potrivit, evitând să fierbi prea mult sau prea puțin anumite organe.
Nu vrei pătrunjel? Nicio problemă, înlocuiește cu alte ierburi aromatice, cum ar fi mărarul, rozmarinul sau cimbrul. Pentru un drob extra aromat, adaugă câțiva căței de usturoi zdrobiți bine în compoziție.
În cazul în care nu ești sigur și crezi că drobul se va lipi de tavă, tapeteaz-o cu hârtie de copt. Poți renunța să mai ungi hârtia de copt cu unt, însă noi îți recomandăm să faci acest pas pentru a se forma o crustă uniformă pe toată suprafața preparatului.
Când prepari drob, ai o mulțime de combinații de ingrediente dintre care poți alege. Poți prepara drob cu ciuperci, mini droburi, drob în foi de plăcintă sau în aluat, drob circular, rețetele fiind diverse și potrivite tuturor gusturilor. Preparatele rezultate pot reprezenta aperitivul mesei de Paște, însă pot fi preparate indiferent de perioada anului. Când ți-e poftă, pune pe masă drob!
Rețeta tradițională de drob pentru Paște presupune prepararea în prapure, care se așază pe suprafața tăvii înainte să pui compoziția. Totuși, ține cont că prapurele este gras, iar preparatul tău pe bază de pui este varianta light a drobului clasic.
Pentru fanii unei cruste care iese în evidență, există o soluție: folosește 1-2 ouă crude bătute ca pentru omletă pentru a unge suprafața compoziției după ce o pui în tavă și o nivelezi.
Carnea de pui este mai slabă decât alte tipuri de carne, astfel că nu riști să îți îngreunezi organismul după masa de Paște dacă mănânci echilibrat. Drobul de pui pentru Paște cu inimi, pipote și pulpe sau piept de pui este un preparat ușor de digerat și slab caloric, mai ales dacă este consumat în cantități moderate.
În plus, carnea de pui se prepară cu mai mare ușurință și oferă un gust suculent, deloc înecăcios, rezultând un preparat demn de masa festivă de Paște. Fie că îl prepari ca alternativă la drobul clasic, fie că preferi carnea de pui și de aceea optezi pentru această variantă, prepară drob pentru a savura gustul aromat, intens și bogat al puiului în combinație cu legumele călite și verdețurile proaspete!