Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.
Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.
Pentru această masă poți prepara un sos iute. Toacă câțiva căței de usturoi și taie un ardei iute roșu sau folosește fulgi de chilli. Pune usturoiul și ardeiul într-o cratiță, adaugă puțin suc de roșii, sare și zahăr și fierbe timp de câteva minute, până când capătă o consistență groasă.
Un alt sos potrivit pentru acest preparat este sosul de maioneză iute. Prepară acasă maioneză, pisează foarte bine 1 ardei iute roșu, adaugă 1 lingură de boia iute și opțional puțin coriandru sau pătrunjel tocat.
Poți pune unt și pe porumbul copt. Ai grijă să freci bine porumbul pe toate părțile cu unt și puțină sare.
Poți renunța la rozmarin sau dafin atunci când prepari orezul. Acestea oferă un gust destul de intens. Alegerea îți aparține, în funcție de preferințe.
Dacă vrei, poți să gătești jumătatea de pui într-un ceaun. Pune puiul în ceaun, adaugă apă și lasă-l să se gătească la foc mic, completând cu apă fierbinte atunci când este nevoie. La sfârșit, lasă apa să scadă de tot și puiul să se rumeneasca în propria grăsime.
Poți condimenta jumătatea Puiul Vegetarian, înainte de a băga la cuptor, cu cimbru, boia, busuioc, rozmarin, pudră de usturoi și orice alte condimente care îți plac. Noi am ales să îl condimentăm cât mai simplu pentru a aduce balanță între toate ingredientele, dar cu siguranță puțin mai mult gust nu strică niciodată.
Pentru această rețetă poți prepara o salată din legume proaspete. O opțiune foarte simplă și delicioasă este salata de castraveți cu mărar. Taie în felii 5 castraveți, pune feliile într-un castron, adaugă un praf de sare și o linguriță de oțet. Apoi toacă 1 legătură de mărar și presară deasupra castraveților. Opțional, poți adăuga câteva picături de ulei de măsline. Amestecă bine. Dacă dorești ca salata să aibă un aspect inedit, poți presăra deasupra puțin mac sau susan. Această salată completează perfect gustul orezului și merge de minune cu puiul copt.
Dacă porumbul tău este proaspăt, îl poți coace direct pe tigaia grill. Poți condimenta porumbul după bunul plac. O alegere îndrăzneață poate fi formată din fulgi de chilli și sos de soia.
În cazul în care nu ai o tigaie grill, după ce fierbi porumbul, pune puțin unt într-o tigaie normală și coace la foc iute direct în ea, întorcând porumbul des ca să nu se ardă. Vei știi că este gata atunci când boabele capătă culoarea aurie specifică.
Pentru și mai mult gust poți pune în orez, imediat ce stingi focul, o mână de parmezan ras. Pune capacul apoi și lasă-l să stea ca să se topească complet.
Alături de acest preparat, merge bine o bere rece brună sau apă minerală cu puțină lămâie.
Organizează cel puțin săptămânal o cină specială la tine acasă. Pregătește cu drag fiecare ingredient și bucură-te de gustul obținut. Implică-ți jumătatea în procesul de gătire, astfel veți avea timp pentru a aduce creativitate în bucătărie împreună. Nu uitați să decorați masa și să așezați frumos preparatele, până la urmă o cină în doi este mereu o ocazie specială.
În cazul în care după cină rămâne pui și porumb, poți prepara o salată rapidă a doua zi. Cu ajutorul unui cuțit îndepărtează boabele de porumb de pe știuleți, taie puiul rămas în fâșii, adaugă salată proaspătă, roșii cherry și un dressing ușor sau doar puțin iaurt, condimentează, iar salata ta este gata.
Dacă ai totuși mai mulți invitați la masă, folosește 2 jumătăți Puiul Vegetarian. Le găsești ambalate, gata tăiate, în magazine.