Produse folosite pentru această rețetă

O jumătate pui grill

Pollo a la brasa peruan cu jumătate de pui prăjit cu porumb și sos verde

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 105 min.
  • Cantitate: 3 porții


Pollo a la brasa este un festin tradițional din Peru. Jumătatea de pui prăjit cu măiestrie înfășoară simțurile în arome îmbietoare. Alături de porumb și sosul verde, acest preparat reprezintă o călătorie autentică în bucătăria peruană. O explozie de gusturi și culori ce îmbogățește farfuria cu bucuria tradiției și prospețimea ingredientelor.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

Deși există variante de Pollo a la brasa în toată lumea, ceea ce face ca acest fel de mâncare peruan să fie unic este varietatea de condimente care fac o marinadă delicioasă.

Așa că pune toate ingredientele pentru marinadă într-un blender și mixează. Așază puiul într-un vas, acoperă-l cu marinada și lasă-l la frigider cel puțin 4 ore sau peste noapte.

Când ești gata să gătești, pune puiul într-un cuptor preîncălzit la 220°C. Coace-l timp de 20 de minute, apoi redu temperatura la 190°C și continuă să-l gătești încă aproximativ 1 oră și 15 minute. Scoate-l din cuptor și lasă-l să se odihnească timp de 10 minute înainte de a-l felia.

Între timp, pune toate ingredientele pentru sos în blender și mixează-le.

Poftă bună și uite aici încă 7 rețete pentru a marina carnea de pui.

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.