Produse folosite pentru această rețetă

Pulpe de pui anatomice cu os caserolă ATM

Chicken Adobo – rețetă în 5 pași

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 60 min.
  • Cantitate: 4 porții


Chicken Adobo, mândria bucătăriei filipineze, își are rădăcinile adânc ancorate în influențe spaniole și chinezești. O combinație perfectă dintre acrișor și sărat, acest preparat simbolizează tradiția culinară bogată și pasiunea pentru arome autentice ale insulelor Filipine.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

Mod de preparare Chicken Adobo - rețetă în 5 pași

  1. Într-un castron, amestecă 100 ml de oțet de orez, 50 ml de sos de soia, 1 căpățână de usturoi zdrobit și 1 linguriță de boabe de piper negru.
  2. Spală bine 1 kg pulpe de Pui Vegetarian și taie carnea în cubulețe. Așază bucățile de pui într-un vas și toarnă marinada peste ele. Acoperă și lasă la frigider timp de cel puțin 30 de minute sau peste noapte pentru a intensifica aromele.
  3. Încălzește 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie adâncă. Adaugă 1 ceapă mare, feliată subțire și călește-o până devine transparentă. Adaugă bucățile de pui și rumenește-le pe toate părțile.
  4. Toarnă supa de pui, adaugă 3 frunze de dafin și lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când carnea este fragedă.
  5. Ajustează gustul cu sare și piper. Servește puiul Adobo cu orez fiert și presară frunze proaspete de coriandru deasupra. Poftă bună!

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.