Produse folosite pentru această rețetă

Mușchiuleț din piept de pui caserolă ATM
Piept de pui fără os fără piele caserolă ATM

Chicken Katsu – rețetă japoneză de pui crocant

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 40 min.
  • Cantitate: 4 porții


Pui Katsu, o delicatesă japoneză încântătoare, își are originile în katsu, o tehnică culinară adusă în Japonia de către imigranții europeni în secolul al XIX-lea. Această reinterpretare crocantă a puiului reflectă perfect fuziunea culinară dintre Orient și Occident.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

Mod de preparare Chicken Katsu - rețetă japoneză de pui crocant

  1. Spală bine 4 piepți de Pui Vegetarian. Bate ușor bucățile de pui cu un ciocan de bucătărie și condimentează-le cu sare și piper.
  2. Trece fiecare bucată de pui prin 100 g de făină, apoi prin 2 ouă LaProvincia și acoperă-le generos cu 100 g de pesmet Panko.
  3. Încălzește 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie adâncă. Prăjește bucățile de pui până devin aurii și crocante. Așază-le pe șervețele pentru a absorbi excesul de ulei.
  4. Taie bucățile în fâșii și servește-le cu 100 ml de sos tonkatsu sau sos barbeque
  5. Poți servi această rețetă cu garnitura preferată. Noi îți recomandăm orezul. Poftă bună!

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.