Produse folosite pentru această rețetă

Piept de pui fără os fără piele caserolă ATM

Pui Shawarma – o delicatesă orientală

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 60 min.
  • Cantitate: 6 porții


Pui Shawarma – o rețetă simplă din Orientul Mijlociu. Puiul marinat cu condimente autentice este prăjit și savurat în farfurie. Inspirată din tradițiile Levantului, această rețetă ușor de preparat te introduce în bucătăria orientală, oferindu-ți o gustare sățioasă și autentică.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

Mod de preparare Pui Shawarma - o delicatesă orientală

  1. Amestecă 1 ceapă mare, feliată subțire, 3 căței de usturoi zdrobiți, 2 lingurițe de coriandru măcinat, 2 lingurițe de chimen măcinat, 1 linguriță de boia de ardei dulce, 1 linguriță de turmeric, sare și piper într-un castron. Adaugă 3 linguri de iaurt grecesc și 2 linguri de ulei de măsline.
  2. Spală bine 500 g piept de Pui Vegetarian și taie-l în fâșii. Adaugă bucățile de carne în marinadă și lasă-le la frigider pentru cel puțin 30 de minute sau peste noapte pentru a intensifica aromele.
  3. Încălzește o tigaie sau un grill. Prăjește fâșiile de pui marinat până când sunt rumenite și gătite complet.
  4. La servire, poți adăuga și sosuri precum tahini sau iaurt cu usturoi. Poftă bună!

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.