Produse folosite pentru această rețetă

Mușchiuleț din piept de pui caserolă ATM
Piept de pui fără os fără piele caserolă ATM

Salată de pui cu mere proaspete și merișoare deshidratate

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 35 min.
  • Cantitate: 2porții


Merele proaspete și merișoarele deshidratate se unesc într-o salată cu pui într-un dans fermecător. Aromele se contopesc într-o simfonie de prospețime și savoare, în timp ce cărnurile suculente îmbrățișează notele rafinate. Un echilibru perfect între elemente, creând o experiență culinară inedită și memorabilă.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

  1. Cu o salată cu pui mănânci sănătos, obții nutrienți și termini rapid de gătit. Win-win.
  2. Taie 300 g mușchiuleț din piept de Pui Vegetarian fâșii lungi, asezonează-le cu sare și piper și gătește-le la tigaie în puțin ulei de măsline încins.
  3. Într-un bol mic, amestecă ½ cană de iaurt grecesc cu ¼ cană de maioneză, 1 lingură de muștar Dijon și 1 linguriță de miere. Amestecă până se omogenizează.
  4. Când puiul este gata – a devenit albicios și pe alocuri s-a rumenit, scoate-l pe o farfurie.
  5. Taie acum 2 mere în felii subțiri și pregătește-te de marele plating. Într-o farfurie cu pereți înalți, pune 2 linguri de sos de iaurt, continuă cu frunze de baby spanac și fâșiile de măr, în mijloc pune fâșii de pui, după care presară semințe și merișoare.
  6. Fă o poză preparatului, iar apoi amestecă și degustă! Asezonează dacă simți că lipsește ceva. Poți folosi oțet balsamic, sos de rodie sau un spray de ulei de măsline.

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.