Produse folosite pentru această rețetă

Pulpe inferioare de pui caserolă ATM
Pulpe superioare de pui cu os caserolă ATM
Pulpe de pui anatomice cu os caserolă ATM

Pulpe de pui cu rubarbă, gust inedit

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 50 min.
  • Cantitate: 2 porții


În acest preparat inedit, pulpele de pui devin partenerul perfect pentru rubarbă. Aromele delicate se întrepătrund, învăluindu-ți simțurile într-o poveste de gusturi echilibrate. Puiul suculent și rubarba ușor acrișoară dansează în armonie pe farfurie, oferind o experiență culinară ce stârnește curiozitatea.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

  1. Din seria ingrediente inedite și rar folosite în bucătăria românească, îți prezentăm… rubarba!
  2. Așază 2 pulpe de Pui Vegetarian într-un bol și acoperă-le cu o marinadă din: 1 pahar de iaurt simplu, 3 căței de usturoi zdrobiți, coaja rasă de la ½ lămâie, 2 linguri de ulei de măsline, oregano, mentă, sare și piper după gust. Lasă-le 2 ore la marinat.
  3. Așază pulpele într-o tigaie și adaugă 6 roșii deshidratate de la borcan, mărunțite, 40 ml ulei, presară cimbru și pune câte o felie de lămâie pe fiecare bucată de pui. Pornește flacăra și gătește 10 minute la foc mediu, apoi întoarce pulpele pe cealaltă parte. După alte 10 minute, adaugă 50-60 ml de apă și acoperă cu un capac. Mai lasă pe foc 10-15 minute.
  4. Între timp, fierbe 10 tije de rubarbă pentru 10-15 minute până când devin moi. Scoate puiul din tigaie și pune în loc rubarba pentru a se căli, asezonând cu puțină sare. Pune pulpele înapoi, amestecă rubarba printre bucățile de carne și presară pătrunjel tocat proaspăt și liber la savurat!

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.