Pulpe de pui cu rubarbă, gust inedit

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

Mod de preparare

Din seria ingrediente inedite și rar folosite în bucătăria românească, îți prezentăm… rubarba! 

Așază 2 pulpe de Pui Vegetarian într-un bol și acoperă-le cu o marinadă din: 1 pahar de iaurt simplu, 3 căței de usturoi zdrobiți, coaja rasă de la ½ lămâie, 2 linguri de ulei de măsline, oregano, mentă, sare și piper după gust. Lasă-le 2 ore la marinat.

Așază pulpele într-o tigaie și adaugă 6 roșii deshidratate de la borcan, mărunțite, 40 ml ulei, presară cimbru și pune câte o felie de lămâie pe fiecare bucată de pui. Pornește flacăra și gătește 10 minute la foc mediu, apoi întoarce pulpele pe cealaltă parte. După alte 10 minute, adaugă 50-60 ml de apă și acoperă cu un capac. Mai lasă pe foc 10-15 minute.

Între timp, fierbe 10 tije de rubarbă pentru 10-15 minute până când devin moi. Scoate puiul din tigaie și pune în loc rubarba pentru a se căli, asezonând cu puțină sare. Pune pulpele înapoi, amestecă rubarba printre bucățile de carne și presară pătrunjel tocat proaspăt și liber la savurat!

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 50 min.
  • Cantitate: 2 porții

Recomandăm și...

Piccata de pui cu lămâie și farmec italienesc

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 40 min.

Mini rulouri din piept de pui învelite în bacon, doar pentru tine

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 40 min.

Mousse de ficăței de pui și sfeclă roșie

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 30 min.

Pulpe de pui cu portocale, miere și capere cu aromă festivă

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 60 min.

Fricassée de pui cu iz franțuzesc

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 100 min.