Produse folosite pentru această rețetă

Pulpe inferioare de pui caserolă ATM
Pulpe superioare de pui cu os caserolă ATM
Pulpe de pui anatomice cu os caserolă ATM

Pulpe de pui cu portocale, miere și capere cu aromă festivă

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 60 min.
  • Cantitate: 4 porții


Pulpele de pui devin opere de artă în această rețetă îndrăzneață. Călătoria gustului începe cu notele dulci-amarui ale portocalelor, se împletește cu dulceața mierii și atingerile surprinzătoare de capere. O explozie rafinată de arome și texturi, unde puiul devine eroul unui festin memorabil.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

  1. Într-un bol încăpător pune 1 linguriță coajă de portocală rasă, 1 lingură cimbru proaspăt tocat, 1 lingură rozmarin proaspăt tocat, 50-60 g unt, sare, piper, 1 linguriță ulei și 1 linguriță rasă cu miere. Consistența trebuie să fie cremoasă, însă în același timp groasă, să nu cadă din bol dacă îl răstorni.
  2. Folosește acest sos pentru a unge 500 g pulpe de pui superioare și inferioare de la Puiul Vegetarian, astfel încât suprafața cărnii să fie acoperită.
  3. Curăță 2 portocale mari și taie-le felii. Pregătește un vas ceramic și așază pe rând câte o pulpă de pui și o felie de portocală. Pune deasupra 1 lingură de cimbru proaspăt tocat.
  4. Preîncălzește cuptorul, după care pune vasul la 230°C pentru 25 de minute. Când expiră timpul, scade temperatura la 200°C și mai lasă încă 25 de minute până când pulpele își formează o crustă rumenă, interiorul devine alb și fraged, iar portocalele încep să se usuce. Adaugă câteva capere pentru plus la gust!

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.