Pulpe de pui cu portocale, miere și capere cu aromă festivă

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

Mod de preparare

Într-un bol încăpător pune 1 linguriță coajă de portocală rasă, 1 lingură cimbru proaspăt tocat, 1 lingură rozmarin proaspăt tocat, 50-60 g unt, sare, piper, 1 linguriță ulei și 1 linguriță rasă cu miere. Consistența trebuie să fie cremoasă, însă în același timp groasă, să nu cadă din bol dacă îl răstorni.

Folosește acest sos pentru a unge 500 g pulpe de pui superioare și inferioare de la Puiul Vegetarian, astfel încât suprafața cărnii să fie acoperită. 

Curăță 2 portocale mari și taie-le felii. Pregătește un vas ceramic și așază pe rând câte o pulpă de pui și o felie de portocală. Pune deasupra 1 lingură de cimbru proaspăt tocat.

Preîncălzește cuptorul, după care pune vasul la 230°C pentru 25 de minute. Când expiră timpul, scade temperatura la 200°C și mai lasă încă 25 de minute până când pulpele își formează o crustă rumenă, interiorul devine alb și fraged, iar portocalele încep să se usuce. Adaugă câteva capere pentru plus la gust!

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 60 min.
  • Cantitate: 4 porții

Recomandăm și...

Piccata de pui cu lămâie și farmec italienesc

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 40 min.

Mini rulouri din piept de pui învelite în bacon, doar pentru tine

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 40 min.

Mousse de ficăței de pui și sfeclă roșie

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 30 min.

Pulpe de pui cu rubarbă, gust inedit

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 50 min.

Fricassée de pui cu iz franțuzesc

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 100 min.