Produse folosite pentru această rețetă

Pulpe inferioare de pui caserolă ATM
Pulpe de pui anatomice cu os caserolă ATM
Pulpe superioare de pui cu os caserolă ATM

Pui Teriyaki pentru vibe-uri japoneze

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 30 min.
  • Cantitate: 8 porții


Puiul Teriyaki este o delicatesă născută în bucătăria japoneză. Originea sa se împletește cu tehnici tradiționale și influențe moderne. În glazura dulce-amară Teriyaki, carnea devine o pânză pentru aromele bogate, reflectând măiestria și evoluția gusturilor asiatice. O călătorie în timp și gusturi, puiul Teriyaki îmbogățește farfuria cu istorie și savoare în fiecare bucată.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

  1. Într-o cratiță, amestecă toate ingredientele, cu excepția amidonului și a puiului.
  2. Fierbe-le la foc mare. Amestecă până când zahărul se dizolvă, aproximativ 3 minute, apoi adaugă batonul de scorțișoară.
  3. Pune puiul într-o pungă, apoi adaugă sosul și sigilează. Pune-l la frigider pentru cel puțin o oră.
  4. Scoate puiul deoparte și toarnă amestecul într-o cratiță mică. Fierbe-l la foc mare, apoi redu flacăra. Se amestecă amidonul de porumb cu 2 linguri de apă și se adaugă în oală.
  5. Preîncălzește grătarul. Unge bucățile de pui pe toate părțile cu sos și pune-le pe grătar aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Pune sosul la foc mare, adăugând treptat apă.
  6. Taie puiul în fâșii, aranjează-le pe farfurii și adaugă sos peste ele.
  7. Meshiagare! (Poftă bună!)

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.