Pui grill la cuptor cu nuci Pecan pentru toată familia

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

Mod de preparare

Pune într-un vas de yena 1 Pui Vegetarian întreg, unge-l cu 35 g unt topit și distribuie uniform pe suprafața lui 3 căței de usturoi mărunțiți, 2-3 fire de rozmarin și 3-4 foi de dafin. 

Adaugă lângă pui 100 ml vin alb sec (restul sticlei este pentru tine) și zeama de la ⅓  lămâie și pune totul în cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute. În primele 25-30 de minute acoperă vasul cu o folie de aluminiu pentru ca puiul să se gătească uniform.

După cele 30 de minute, poți înlătura folia, astfel încât puiul să prindă o crustă crocantă.

Când puiul este rumen, începe să se desprindă de pe os și devine fraged, scoate-l din cuptor pentru a adăuga 1 pahar de nuci Pecan deasupra. Pune totul înapoi în cuptor timp de aproximativ 10 minute și… să înceapă festinul!

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 100 min.
  • Cantitate: 6 porții

Recomandăm și...

Piccata de pui cu lămâie și farmec italienesc

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 40 min.

Mini rulouri din piept de pui învelite în bacon, doar pentru tine

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 40 min.

Mousse de ficăței de pui și sfeclă roșie

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 30 min.

Pulpe de pui cu rubarbă, gust inedit

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 50 min.

Pulpe de pui cu portocale, miere și capere cu aromă festivă

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 60 min.