Produse folosite pentru această rețetă

Pui Grill

Pui grill la cuptor cu nuci Pecan pentru toată familia

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 100 min.
  • Cantitate: 6 porții


Sub soarele toamnei, puiul grill la cuptor îmbrățișează nucile Pecan într-o horă a gusturilor. Textura nucilor se împletește tandru cu carnea suculentă, oferind o simfonie de arome ce răsfață fiecare masă cu note de savoare. Suntem convinși că vei adora această rețetă.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

  1. Pune într-un vas de yena 1 Pui Vegetarian întreg, unge-l cu 35 g unt topit și distribuie uniform pe suprafața lui 3 căței de usturoi mărunțiți, 2-3 fire de rozmarin și 3-4 foi de dafin.
  2. Adaugă lângă pui 100 ml vin alb sec (restul sticlei este pentru tine) și zeama de la ⅓ lămâie și pune totul în cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute. În primele 25-30 de minute acoperă vasul cu o folie de aluminiu pentru ca puiul să se gătească uniform.
  3. După cele 30 de minute, poți înlătura folia, astfel încât puiul să prindă o crustă crocantă.
  4. Când puiul este rumen, începe să se desprindă de pe os și devine fraged, scoate-l din cuptor pentru a adăuga 1 pahar de nuci Pecan deasupra. Pune totul înapoi în cuptor timp de aproximativ 10 minute și… să înceapă festinul!

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.