Produse folosite pentru această rețetă

Pulpe inferioare de pui caserolă ATM
Pulpe de pui anatomice cu os caserolă ATM
Pulpe superioare de pui cu os caserolă ATM

Pui cu salsa de avocado și căpșuni – combinația inedită a verii

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 60 min.
  • Cantitate: 4 porții


Rețeta de pui cu salsa de avocado și căpșuni este o îmbinare curajoasă de arome. Carnea suculentă se contopește cu salsa răcoritoare într-un joc inedit. Această combinație surprinzătoare aduce o explozie de prospețime și texturi în fiecare mușcătură, creând o experiență culinară de neuitat.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

Poate nu te-ai fi așteptat ca puiul și căpșunile să meargă atât de bine mână-n mână, dar noi suntem aici să-ți demonstrăm contrariul.

Preîncălzește cuptorul la 200˚C. Între timp, pune o tigaie mare la foc mediu și topește 1 lingură de ulei de măsline extravirgin și 1 lingură de unt nesărat.

Spală bine cele 6 pulpe de la Puiul Vegetarian și asezonează-le cu sare și piper. Prăjește fiecare pulpă de pui pe ambele părți timp de 3 până la 4 minute.

Pune apoi tigaia în cuptor și gătește pulpele timp de 25 până la 30 de minute sau până când puiul se rumenește.

În timp ce puiul este la cuptor, amestecă într-un bol toate ingredientele pentru salsa. Scoate tigaia din cuptor și lasă puiul să se răcească 10 minute. Așază apoi pulpele de pui pe un platou și acoperă-le cu salsa. 

Poftă bună și sperăm mult să-ți placă această rețetă!

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.