Produse folosite pentru această rețetă

Piept de pui fără os fără piele caserolă ATM
Mușchiuleț din piept de pui caserolă ATM

Piept de pui în crustă de parmezan cu sos de soia și miere

  • Dificultate: GREA
  • Timp de preparare: 90 min.
  • Cantitate: 4 porții


Puiul devine capodoperă culinară: pieptul se transformă într-o crustă delicioasă de parmezan, tandru și crocant în același timp. Aromele curajoase ale sosului de soia se împletesc cu dulceața mierii, într-un dans de neuitat. O îmbinare sublimă de tradiții și creativitate, aducând pe farfurie o explozie de savoare.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

  1. Spală și usucă 1 piept de Pui Vegetarian fără os și piele, apoi feliază-l.
  2. Într-un bol bate 2 ouă bio LaProvincia și adaugă condimentele. Într-un alt recipient pune pesmetul și, într-un altul parmezanul ras. Amestecă puiul în parmezan, ou și pesmet. Gătește-le într-o tigaie cu 2 linguri ulei de măsline încins până când devine auriu.
  3. Curăță și taie cuburi 1 cartof dulce și pune-l la fiert în 1 l de apă cu sare, iar separat fierbe și cei 2 cartofi galbeni. Prepară apoi cartofii piure. Ajustează textura cu smântână de gătit.
  4. Spală și taie buchețele 1 broccoli și fierbe-l până devine moale. Îl sotezi apoi într-o tigaie cu 1 cub de unt până prinde o culoare ușor maronie pe părți.
  5. Pentru sos, amestecă 2 linguri sos de soia cu 1 lingură de miere și 2 linguri de ulei de măsline.
  6. Așază câte o bucată de piept de pui pe un pat subțire de piure de cartofi dulci. Pune lângă pui o lingură de piure din cartofi galbeni și broccoli și adaugă sosul. Decorează cu microplante și semințe și ai terminat!

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.