Piept de pui cu sos Dijon și pere la cuptor pentru invitați pretențioși

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

Mod de preparare

Topește 25 g unt și întinde-l pe suprafața unui vas de yena. Taie fiecare bucată de piept de pui Pui Vegetarian în două. Crestează-le la suprafață pentru a se găti uniform și pune-le în vas.

Amestecă 2 linguri muștar Dijon, 1 linguriță sirop de arțar, 1 linguriță rozmarin tocat, ½ linguriță ienibahar, distribuie cu o pensulă sosul pe suprafața bucăților de piept de pui și pune în vas ce a mai rămas. 

Spală, curăță și taie felii groase 4 pere medii și distribuie-le printre pieptul de pui.

Pune vasul în cuptorul preîncălzit timp de 40-50 de minute, până când pieptul de pui prinde o crustă ușor arămie. În primele 30 de minute acoperă vasul cu o folie de aluminiu pentru a evita uscarea puiului. Dacă pe parcurs sosul scade, adaugă 1 pahar cu apă.

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 110 min.
  • Cantitate: 4 porții

Recomandăm și...

Piccata de pui cu lămâie și farmec italienesc

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 40 min.

Mini rulouri din piept de pui învelite în bacon, doar pentru tine

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 40 min.

Mousse de ficăței de pui și sfeclă roșie

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 30 min.

Pulpe de pui cu rubarbă, gust inedit

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 50 min.

Pulpe de pui cu portocale, miere și capere cu aromă festivă

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 60 min.

Fricassée de pui cu iz franțuzesc

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 100 min.