Produse folosite pentru această rețetă

Piept de pui fără os fără piele caserolă ATM
Mușchiuleț din piept de pui caserolă ATM

Piept de pui cu sos Dijon și pere la cuptor pentru invitați pretențioși

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 110 min.
  • Cantitate: 4 porții


Pieptul de pui se îmbrățișează cu tandrețe de sosul Dijon într-o călătorie culinară captivantă, iar perelor le cade onoarea de a întregi povestea în armonie. La cuptor, aromele se leagă subtil, aducând pe farfurie o simfonie inedită între dulce și condimentat, satisfăcându-ți fiecare dorință culinară.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

  1. Topește 25 g unt și întinde-l pe suprafața unui vas de yena. Taie fiecare bucată de piept de pui Pui Vegetarian în două. Crestează-le la suprafață pentru a se găti uniform și pune-le în vas.
  2. Amestecă 2 linguri muștar Dijon, 1 linguriță sirop de arțar, 1 linguriță rozmarin tocat, ½ linguriță ienibahar, distribuie cu o pensulă sosul pe suprafața bucăților de piept de pui și pune în vas ce a mai rămas.
  3. Spală, curăță și taie felii groase 4 pere medii și distribuie-le printre pieptul de pui.
  4. Pune vasul în cuptorul preîncălzit timp de 40-50 de minute, până când pieptul de pui prinde o crustă ușor arămie. În primele 30 de minute acoperă vasul cu o folie de aluminiu pentru a evita uscarea puiului. Dacă pe parcurs sosul scade, adaugă 1 pahar cu apă.

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.