Piccata de pui cu lămâie și farmec italienesc

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

Mod de preparare

Piccata este modul italian de a găti carnea, deci… cominciamo!

Taie 2 bucăți de piept de Pui Vegetarian pe jumătate. Asezonează cu 1 linguriță sare și ½ linguriță piper. Într-o farfurie, amestecă 100 g făină cu 50 g parmezan ras. Păstrează amestecul pentru mai târziu.

Încinge într-o tigaie 50 ml ulei de măsline și 30 g unt. Trece bucățile de pui prin amestecul de făină cu parmezan, iar apoi pune-le în tigaie la rumenit, 5-7 minute pe fiecare parte. Scoate puiul pe o farfurie.

Pentru sos, călește 2 căței de usturoi tocați, în tigaia unde ai gătit puiul. Toarnă 100 ml vin alb demisec și zeama de la jumătate de lămâie și lasă pe foc până când jumătate din cantitate se evaporă. Adaugă cealaltă jumătate de lămâie tăiată felii și 20 g unt, 1 legătură de pătrunjel tocat și 2 linguri de capere murate. Mai lasă 2-3 minute pe foc și apoi toarnă sosul peste bucățile de pui.

Buon appetito!

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 40 min.
  • Cantitate: 4 porții

Recomandăm și...

Mini rulouri din piept de pui învelite în bacon, doar pentru tine

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 40 min.

Mousse de ficăței de pui și sfeclă roșie

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 30 min.

Pulpe de pui cu rubarbă, gust inedit

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 50 min.

Pulpe de pui cu portocale, miere și capere cu aromă festivă

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 60 min.

Fricassée de pui cu iz franțuzesc

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 100 min.