Produse folosite pentru această rețetă

Piept de pui fără os fără piele caserolă ATM
Mușchiuleț din piept de pui caserolă ATM
Piept de pui cu os și piele caserolă ATM
Piept de pui fără os fără piele tăviță

Piccata de pui cu lămâie și farmec italienesc

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 40 min.
  • Cantitate: 4 porții


Originea acestui preparat se regăsește în tradiția culinară a regiunii Lombardia, Italia, unde felurile de mâncare în sos delicat au fost rafinate de-a lungul timpului. Astăzi, piccata încântă farfuriile cu bucuria cărnii de pui și prospețimea lămâii, aducând în prezent aroma bogată a istoriei italiene.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

  1. Piccata este modul italian de a găti carnea, deci… cominciamo!
  2. Taie 2 bucăți de piept de Pui Vegetarian pe jumătate. Asezonează cu 1 linguriță sare și ½ linguriță piper. Într-o farfurie, amestecă 100 g făină cu 50 g parmezan ras. Păstrează amestecul pentru mai târziu.
  3. Încinge într-o tigaie 50 ml ulei de măsline și 30 g unt. Trece bucățile de pui prin amestecul de făină cu parmezan, iar apoi pune-le în tigaie la rumenit, 5-7 minute pe fiecare parte. Scoate puiul pe o farfurie.
  4. Pentru sos, călește 2 căței de usturoi tocați, în tigaia unde ai gătit puiul. Toarnă 100 ml vin alb demisec și zeama de la jumătate de lămâie și lasă pe foc până când jumătate din cantitate se evaporă. Adaugă cealaltă jumătate de lămâie tăiată felii și 20 g unt, 1 legătură de pătrunjel tocat și 2 linguri de capere murate. Mai lasă 2-3 minute pe foc și apoi toarnă sosul peste bucățile de pui.
  5. Buon appetito!

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.