Mousse de ficăței de pui și sfeclă roșie

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

Mod de preparare

Când fine diningul se întâlnește cu ficățeii de Pui Vegetarian, iese acest mousse divin.

Curăță 300 g ficăței de Pui Vegetarian. Pune-i într-un bol cu 350 ml lapte și lasă-i o oră. Pune restul de lapte într-o oală, adaugă 1 ou LaProvincia și omogenizează. Pune oala pe aragaz și gătește la foc mediu 4-5 minute până când obții o cremă. Oprește focul și adaugă 40 g unt topit, încorporându-l în compoziție.

Scoate ficățeii din lapte și pudrează 2 lingurițe de amidon alimentar. Untul rămas se pune într-o tigaie, alături de 1 lingură de ulei și ficăței.

Acoperă cu un capac, gătește 4-5 minute apoi întoarce ficatul și mai gătește 4-5 minute. Scoate ficatul și adaugă în tigaie 1 ceapă roșie tăiată mărunt. Adaugă 2 căței de usturoi tocați, cimbru, piper alb și 100 g sfeclă tăiată cubulețe mici. Gătește 5 minute, apoi adaugă 80 ml vin roșu și pune înapoi ficățeii. Gătește pentru alte 4-5 minute până alcoolul se evaporă.

Conținutul din tigaie se adaugă în bolul unde ai preparat crema de lapte cu ou. Amestecă până se omogenizează bine, transferă compoziția într-un blender și procesează până când obții o cremă fină.

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 30 min.
  • Cantitate: 4 porții

Recomandăm și...

Piccata de pui cu lămâie și farmec italienesc

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 40 min.

Mini rulouri din piept de pui învelite în bacon, doar pentru tine

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 40 min.

Pulpe de pui cu rubarbă, gust inedit

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 50 min.

Pulpe de pui cu portocale, miere și capere cu aromă festivă

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 60 min.

Fricassée de pui cu iz franțuzesc

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 100 min.