Produse folosite pentru această rețetă

Ficat de pui refrig caserolă ATM

Mousse de ficăței de pui și sfeclă roșie

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 30 min.
  • Cantitate: 4 porții


Uite o experiență surprinzătoare: un mousse delicat din ficat de pui se îmbină armonios cu sfecla roșie, dezvăluind straturi subtile de arome și texturi. O călătorie culinară captivantă, unde catifelarea și prospețimea se întâlnesc pentru a crea o armonie inedită.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

  1. Când fine diningul se întâlnește cu ficățeii de Pui Vegetarian, iese acest mousse divin.
  2. Curăță 300 g ficăței de Pui Vegetarian. Pune-i într-un bol cu 350 ml lapte și lasă-i o oră. Pune restul de lapte într-o oală, adaugă 1 ou LaProvincia și omogenizează. Pune oala pe aragaz și gătește la foc mediu 4-5 minute până când obții o cremă. Oprește focul și adaugă 40 g unt topit, încorporându-l în compoziție.
  3. Scoate ficățeii din lapte și pudrează 2 lingurițe de amidon alimentar. Untul rămas se pune într-o tigaie, alături de 1 lingură de ulei și ficăței.
  4. Acoperă cu un capac, gătește 4-5 minute apoi întoarce ficatul și mai gătește 4-5 minute. Scoate ficatul și adaugă în tigaie 1 ceapă roșie tăiată mărunt. Adaugă 2 căței de usturoi tocați, cimbru, piper alb și 100 g sfeclă tăiată cubulețe mici. Gătește 5 minute, apoi adaugă 80 ml vin roșu și pune înapoi ficățeii. Gătește pentru alte 4-5 minute până alcoolul se evaporă.
  5. Conținutul din tigaie se adaugă în bolul unde ai preparat crema de lapte cu ou. Amestecă până se omogenizează bine, transferă compoziția într-un blender și procesează până când obții o cremă fină.

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.