Fricassée de pui cu iz franțuzesc

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

Mod de preparare

Încinge într-o tigaie adâncă 25 g unt și 2 linguri de ulei de măsline și călește 1 ceapă tocată mărunt și 1 ardei Kapia tăiat fâșii. Așteaptă 5-7 minute și adaugă 8 pulpe inferioare de Pui Vegetarian pe care le lași la gătit până se rumenesc.

Scoate pulpele și adaugă în tigaie 1 lingură de făină și 300-400 ml supă de pui, amestecând rapid timp de 10-15 minute până când obții un sos cremos.

Este timpul pentru condimente – adaugă 3 crenguțe de rozmarin, 3 crenguțe de cimbru, 2 căței de usturoi, sare și piper în sosul rezultat și mai așteaptă 5 minute. 

Sosul este gata, însă trebuie să scoți crenguțele pentru a nu risca să rămână bucăți lemnoase în preparatul tău. Toarnă sosul peste pulpițele de pui pe care le-ai gătit la început și cam atât. Ai terminat. Să fie cu poftă!

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 100 min.
  • Cantitate: 6 porții

Recomandăm și...

Piccata de pui cu lămâie și farmec italienesc

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 40 min.

Mini rulouri din piept de pui învelite în bacon, doar pentru tine

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 40 min.

Mousse de ficăței de pui și sfeclă roșie

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 30 min.

Pulpe de pui cu rubarbă, gust inedit

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 50 min.

Pulpe de pui cu portocale, miere și capere cu aromă festivă

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 60 min.