Produse folosite pentru această rețetă

Pulpe inferioare de pui caserolă ATM

Fricassée de pui cu iz franțuzesc

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 100 min.
  • Cantitate: 6 porții


Fricassée de pui cu iz franțuzesc: o comoară culinară cu origini adânc înrădăcinate în tradiția bucătăriei franceze. Inspirată de arta gustului, fricassée-ul a evoluat de-a lungul secolelor, adunând savoarea și eleganța gastronomiei franțuzești în fiecare porție. O călătorie prin timp și gusturi ce aduce istoria pe masa fiecărui gurmand.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

  1. Încinge într-o tigaie adâncă 25 g unt și 2 linguri de ulei de măsline și călește 1 ceapă tocată mărunt și 1 ardei Kapia tăiat fâșii. Așteaptă 5-7 minute și adaugă 8 pulpe inferioare de Pui Vegetarian pe care le lași la gătit până se rumenesc.
  2. Scoate pulpele și adaugă în tigaie 1 lingură de făină și 300-400 ml supă de pui, amestecând rapid timp de 10-15 minute până când obții un sos cremos.
  3. Este timpul pentru condimente – adaugă 3 crenguțe de rozmarin, 3 crenguțe de cimbru, 2 căței de usturoi, sare și piper în sosul rezultat și mai așteaptă 5 minute.
  4. Sosul este gata, însă trebuie să scoți crenguțele pentru a nu risca să rămână bucăți lemnoase în preparatul tău. Toarnă sosul peste pulpițele de pui pe care le-ai gătit la început și cam atât. Ai terminat. Să fie cu poftă!

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.