Produse folosite pentru această rețetă

Piept de pui fără os fără piele caserolă ATM

Chec aperitiv cu piept de pui pentru ocazii speciale

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 90 min.
  • Cantitate: 8 porții


Checul aperitiv din pui este o explozie de savoare, cu bucatele suculente de piept de pui, brânza cremoasă și legumele crocante. O delicatesă ușor de pregătit, perfectă pentru orice ocazie specială!

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

Mod de preparare chec aperitiv cu piept de pui pentru ocazii speciale

  1. Încălzește cuptorul la 180°C și unge o formă de chec cu puțin ulei de măsline.
  2. Într-un bol mare, bate 3 ouă LaProvincia și adaugă 150 ml lapte și 100 ml ulei de măsline
  3. Adaugă 200 g făină și 1 plic de praf de copt treptat, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
  4. Spală, fierbe, feliază și încorporează 200 g piept de Pui Vegetarian, 100 g brânză rasă, 1 ardei gras roșu și 1 legătură ceapă verde, tocată fin în amestecul de ouă și făină. 
  5. Condimentează cu sare, piper și, dacă dorești, adaugă oregano sau alte ierburi aromatice.
  6. Toarnă compoziția rezultată în forma pregătită pentru chec.
  7. Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-40 minute.
  8. Lasă checul să se răcească în formă pentru câteva minute.
  9. Taie checul în felii și servește-l cald sau la temperatura camerei.
  10. Buon appetito!

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.