Produse folosite pentru această rețetă

Piept de pui fără os fără piele caserolă ATM
Mușchiuleț din piept de pui caserolă ATM

Ayam Rica Rica – pui fiert cu pastă roșie picantă, delicatesă tradițională din Indonezia

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 60 min.
  • Cantitate: 5 porții


Ayam Rica Rica, o delicatesă originară din Indonezia, aduce o explozie de arome picante. În această rețetă, bucățile suculente de pui sunt învăluite într-un amestec condimentat, ce include chilli, ghimbir, ceapă și arome exotice. Rica Rica înseamnă în limba locală „foarte picant”, reflectând esența gustului îndrăzneț și inconfundabil al acestui preparat.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

Ayam Rica Rica este un fel de mâncare de pui de specialitate din orașul Manado din Indonezia Sulawesi de Nord. Dacă îți plac mâncărurile îndrăznețe, picante și citrice, cu siguranță o vei adora.

Taie pulpele de pui în jumătate.

Marinează cu puțină sare și suc de lămâie timp de 30 de minute la frigider.

Amestecă toate condimentele.

Încălzește 2 linguri de ulei de măsline la foc mediu și călește pasta de condimente până se parfumează.

Adaugă roșiile, frunzele de lime kaffir, frunzele de busuioc, iarba de lămâie, sarea, zahărul și 200 ml apă. Pune pulpele de pui și fierbe.

Micșorează focul, acoperă cu un capac și fierbe aproximativ 20-30 de minute până când pulpele de pui sunt bine făcute și sosul de condimente s-a îngroșat.

Enjoy it!

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.