
Piept de pui fără os fără piele caserolă ATM

Pulpe inferioare de pui caserolă ATM

Pulpe superioare de pui cu os caserolă ATM

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.
Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.
Pentru a găti o terină de pui cu adevărat gustoasă, folosește Pui Vegetarian și scoate-ți din arsenalul de bucătărit răbdarea, deoarece terina ta are nevoie de puțiiiin mai mult timp de stat la cuptor față de alte preparate. Motivul este că aceasta se coace prin baie de apă clocotită și îți spunem și de ce: pentru a menține o temperatură constantă la nivelul cărnii, prevenind astfel uscarea sau crăparea terinei.
Terina este la bază un pate, însă vei vedea că în funcție de tehnica folosită, poate să se asemene mai mult cu un chec. Citește în continuare sfaturile pentru varierea rețetei, care te vor ajuta să înțelegi mai bine diferența între o terină și un chec cu pui.
Această rețetă poate fi variată adăugând legume sau alte ingrediente în compoziție, precum morcov, ardei, nuci, merișoare și lista poate continua la nesfârșit în funcție de ce combinații preferi atunci când vine vorba de pui. Să fie pui + legume? Pui + nuci? Lasă-te inspirat de ideile noastre și alege ce ți se potrivește cel mai bine!
La nivel de tehnică, rețeta de terină de pui poate fi gătită și altfel, pentru că bucătăria nu are reguli. Așadar, un nou mod prin care poți pregăti terină este să lucrezi pe bază de straturi:
La capitolul straturi, te poți juca oricât vrei. Adaugă chiar fâșii de piept de pui dacă vrei ca atunci când tai feliile să ai un efect vizual interesant. Spre deosebire de checul de pui, unde baza este reprezentată de ou și făină, în cazul terinei baza este compoziție de carne tocată, iar umplutura este formată din măsline, fistic, bucăți de pui tăiate fâșii sau alte ingrediente. La chec, însă, umplutura presupune carne de pui și legume tăiate cubulețe.
Fisticul și măslinele sunt menite să ofere o aromă aparte preparatului, însă și ele pot fi înlocuite. Deși combinația de verde se potrivește de minune printre straturile de compoziție, la fel de bine ar da și niște merișoare sau prune uscate.
În loc de pancetta poți folosi prosciutto crudo sau șunculiță subțire. Dacă nu vrei să folosești aceste felii de carne care acoperă terina de pui, renunță la ele și, în schimb, unge tava cu puțin ulei de măsline, astfel încât să te asiguri că nu se lipește de pereții tăvii.
Pentru această rețetă, alege să folosești carne fragedă și proaspătă, cu gust bun, ca de țară, nutritivă și sigură pentru consum. Puiul Vegetarian este crescut responsabil cu legume și cereale pentru ca tu să îl poți folosi în rețetele pe care le pregătești pentru familie, pentru apropiați sau doar pentru tine. Include-l în rețetele tale culinare!
Pentru a te bucura la potențial maxim de terina de pui, gătește cu Pui Vegetarian! Rețeta este la îndemână și celor începători în ale bucătăriei, însă poate deveni mai complexă în funcție de tehnica folosită și ingrediente.
Acum știi ce aperitiv să pregătești pentru următoarea masă. Și pentru că sharing is caring, invită-i la masă și pe cei dragi pentru a-i surprinde cu rețeta cu pui. Spor la gătit!