Produse folosite pentru această rețetă

Piept de pui fără os fără piele caserolă ATM
Mușchiuleț din piept de pui caserolă ATM

Salată de pui la grătar cu afine, brânză de capră și ceapă murată

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 40 min.
  • Cantitate: 4 porții


Salată de pui la grătar cu afine, brânză de capră și ceapă murată: puiul suculent se îmbină cu afinele dulci, brânza de capră și ceapa murată pentru o experiență variată și echilibrată.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

Amestecă într-o cratiță 250 ml de oțet de vin roșu, 70 g de zahăr brun, 3 cuișoare și 1 lingură de sare. Dă în clocot și fierbe-le 5 minute.

Pune 1 ceapă roșie feliată într-un bol, toarnă marinata peste și lasă compoziția să se răcească.

Între timp, amestecă într-un alt castron ½ linguriță de piper negru, 2 linguri de ulei de măsline și puțină sare. Unge 4 piepți de la Puiul Vegetarian cu amestecul rezultat. 

Preîncălzește grătarul la 200°C și gătește carnea timp de 8 minute pe fiecare parte. După ce scoți piepții și îi lași să se răcească, feliază-i.

În bolul cu marinată, amestecă 1 linguriță muștar, ½ linguriță de suc proaspăt de la o lămâie netratată, 250 g de brânză de capră, 170 g de afine, 250 g de nuci pecan și restul de 5 linguri de ulei de măsline. Împarte amestecul în 4 boluri și ornează cu fâșiile de pui. 

Poftă bună!

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.