Produse folosite pentru această rețetă

Piept de pui fără os fără piele caserolă ATM
Piept de pui fără os fără piele tăviță

Salată de pui cu roșii și migdale pentru o siluetă delicioasă

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 40 min.
  • Cantitate: 2 porții


Această salată este ușoară, hrănitoare și plină de substanțe benefice. Se pregătește repede, are un gust incredibil și este aliatul siluetelor. Ingredientele sunt sățioase și te ajută să îți menții greutatea ideală în timp ce mănânci ceva delicios. De îndată ce o încerci va ajunge pe lista bunătăților preferate. În plus, o poți prepara ușor, oriunde.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești cu Pui Vegetarian rețete pentru o dietă echilibrată

Fie că vrei să ai un program zilnic care te ajută să obții un corp fit sau pur și simplu vrei să consumi alimente benefice, Puiul Vegetarian se integrează perfect în meniul tău. Consumând acest pui ai siguranța că organismul tău are parte de proteinele zilnice necesare. Puiul Vegetarian contribuie la o alimentație echilibrată și aduce mai mult decât gust în viața ta. Este crescut sănătos fără proteină animală, iar includerea lui în preparate asigură substanțe nutritive cheie pentru o dietă care te va ajuta să îți menții greutatea ideală.

Mod de preparare salată de pui cu roșii și migdale

  1. Taie în felii 1 piept de Pui Vegetarian fără os și fără piele.
  2. Cu ajutorul unui ciocan de bucătărie, bate ușor feliile de piept de pui. Ca să eviți eventuali stropi care sar atunci când bați carnea, pune deasupra feliilor de pui folie alimentară.
  3. Condimentează feliile de piept de pui cu sare și piper după gust.
  4. Încinge o tigaie grill și rumenește bine puiul pe toate părțile. 10 minute pe fiecare parte ar trebui să fie îndeajuns dacă feliile sunt subțiri. Vei știi că este gătit atunci când are o culoare aurie deasupra, iar carnea din interior devine albă. 
  5. Stoarce zeama de la ½ lămâie, scurge 150 g mozzarella de zer și spală bine 200 g roșii cherry, câteva frunze de busuioc și 100 g de spanac proaspăt.
  6. Taie în felii subțiri 1 ceapă roșie mică. 
  7. Așază pe o farfurie pentru salată spanacul și pieptul de pui gătit.
  8. Dacă este nevoie, taie mozzarella în cuburi, iar dacă ai ales biluțe le poți pune întregi în salată. La fel și pentru roșiile cherry, taie în jumătate doar dacă este nevoie sau dacă din salată vor mânca și copii.
  9. Adaugă mozzarella în farfuria de salată, roșiile, busuiocul, ceapa iar deasupra pune zeama de lămâie și ulei de măsline. Decorează cu 50 g fulgi de migdale. Poftă bună!

Sfaturi specializate

chef

Dacă ți-au rămas șnițele de la ultima masă, este bine să știi că această salată este extrem de bună și cu ele, în locul puiului gătit pe grătar. Transformă mereu mâncarea rămasă într-un alt preparat delicios și vei economisi bani în timp ce faci un bine naturii.

Nu ai mozzarella acasă? Folosește orice alt fel de brânză. Telemeaua sau cașcavalul reprezintă alegeri delicioase, mereu la îndemână. 

Cum poți să personalizezi salata de pui cu roșii și migdale

Această salată lasă mult loc pentru imaginație, astfel poți să adaugi fără griji multe alte ingrediente delicioase. Ai grijă totuși să se completeze bine și să nu transforme salata într-o mâncare grea. 

Poți alege să prepari varianta ei picantă. Taie în felii subțiri un ardei iute roșu și presară deasupra. Va arăta bine, iar pentru cei care preferă mâncarea iute va fi un răsfăț sănătos. Apropo, știai că cel mai iute ardei din lume ajunge la 2.200.000 unități pe scara Scoville? Un peperoncino are între 100 și 500 unități.

Renunță la ceapă dacă vrei să faci o impresie bună într-o ședință face to face sau împarte salata cu cei care participă.

Adaugă avocado pentru un plus de grăsimi bune și o textură ușor cremoasă.

De ce să folosești migdale în salata cu pui

Pe lângă textura crocantă care se asortează cu succes cu restul ingredientelor, migdalele oferă corpului o serie de beneficii, iar aici o să le prezentăm pe cele care ne-au captat atenția. 

Migdalele ajută la îmbunătățirea memoriei și puterii de concentrare. 

La fel ca și carnea de pui, migdalele contribuie la înfrumusețarea pielii și la creșterea nivelului de elasticitate datorită nutrienților pe care îi are. 

Migdalele întrețin sănătatea inimii, ajută la reglarea tensiunii și la prevenirea diabetului.

Cum poți să îți prepari prânzul direct la birou

Cu o seară înainte, gătește pieptul de pui, iar restul ingredientelor lasă-le în ambalaj sau pune-le într-o sacoșă. La birou, când vine ora prânzului, poți să asamblezi salata și vei avea o masă proaspătă, delicioasă și plină de vitamine. Îți va oferi energie pentru restul zilei și vei putea cuceri prezentările cu burta plină. 

Dressinguri pentru salata de pui cu roșii și migdale

Această salată este bună și simplă, fără un alt dressing pe lângă zeama de lămâie și uleiul de măsline. Dacă vrei totuși să adaugi un plus de creaminess, îți prezentăm mai jos câteva idei delicioase. 

Dressing pentru salată cu miere și muștar: amestecă bine 1 linguriță de oțet cu una de miere, adaugă 1 linguriță de muștar, preferabil cu boabe, și puțin ulei de măsline.

Dressing pentru salată cu usturoi și maioneză: amestecă maioneză făcută în casă cu puțină smântână, 1 cățel de usturoi pisat, sare, piper, muștar și pătrunjel tocat. Poți pune aproximativ 1 lingură din fiecare. Ajustează cantitățile în funcție de cât dressing preferi peste o salată.

Dressing pentru salată cu suc de citrice: amestecă zeama de la jumătate de lămâie cu zeama de la un lime și zeama de la jumătate de portocală. Adaugă ulei de măsline, sare, piper, o linguriță de miere, busuioc, pătrunjel și puțină salvie. Amestecă bine. 

Dressing cu avocado pentru salată: amestecă un avocado cu o linguriță de ulei de măsline, sucul de la un lime și adaugă un cățel de usturoi pisat, sare, piper și pătrunjel tocat. Dacă vrei să faci dressingul mai lichid adaugă puțină apă rece.  

Dressing oriental: un dressing simplu, cu puține ingrediente poate fi cel cu tahini. Amestecă pastă de susan cu zeama de la jumătate de lămâie, adaugă sare după gust și este gata. 

Atunci când prepari un dressing încearcă pe cât posibil să folosești ingrediente naturale. Prepară maioneza acasă și renunță la sosuri care pot conține surprize nesănătoase. Folosește verdețuri proaspete, tocate mărunt. Acestea oferă un gust fresh și intens. Consumă în fiecare zi legume proaspete și include salate la mesele principale.

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.