
Piept de pui fără os fără piele caserolă ATM

Mușchiuleț din piept de pui caserolă ATM

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.
Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.
Pentru a te asigura că rulada ta este gătită așa cum trebuie, ține cont de câteva sfaturi de la bucătari iscusiți.
Bate pieptul de pui cu grijă pentru că altfel riști să îi distrugi fibrele, iar carnea se va rupe mai ușor în timpul gătirii. Dacă observi că este prea tare, învelește carnea în folie alimentară și apasă cu sucitorul pentru a o aplatiza.
O tehnică de ajutor când vine vorba de tăierea pieptului în fâșii este să iei fiecare bucată de piept și să o tai în 2 transversal. Iei apoi fiecare bucată și o mai tai o dată în 2, însă nu până la capăt, ci lăsând în marginea mai lungă câțiva centimetri care să țină unite cele două fâșii rezultate. Aplatizează apoi pentru a obține foi întinse de piept de pui de dimensiuni mai mari.
Pentru ca rulada să rămână strânsă, fixeaz-o cu scobitori și înainte să o pui la cuptor. Chiar dacă nu are forma pe care ți-o dorești la început, în contact cu temperatura ridicată brânzeturile se vor topi și vor ajuta la păstrarea formei ruladei.
Rulada cu pui este un preparat clasic, însă în funcție de modul de preparare, umplutură și garnitură, îl poți transforma într-un aperitiv complex, care combină arome dintre cele mai diverse.
Pentru umplutură poți alege să folosești și alte ingrediente, precum ciuperci sotate, ardei gras roșu, morcov sau ouă fierte. Ține cont că umplutura este cea care oferă aspectul interesant al ruladei, deoarece atunci când tai, feliile capătă diverse modele.
În loc de crusta din pesmet, o altă variantă este să acoperi rulada în felii de bacon sau pancetta. Sau, de ce nu, poți să folosești baconul sau pancetta în interiorul ruladei. Fii creativ și personalizează rețeta!
Dacă vrei să transformi preparatul într-un fel principal, alătură-i o garnitură pe măsură care să completeze savoarea. Opțiunile includ: garnituri de bază de cartofi, salate proaspete sau pe bază de cereale.
Pentru că la nivel de popularitate cartofii se califică detașat la preparate, ți-am pregătit 3 idei de garnituri dintre care să alegi:
În cazul în care ți se pare mai potrivită o garnitură fresh, optează pentru salată din legume proaspete, asezonată cu oțet balsamic și cu puțină miere pentru o aromă diferită. Pentru a fi cât mai crocantă, adaugă salată Iceberg, ridichi, semințe de rodie și ardei Kapia roșu. Această combinație se potrivește de minune cu rețetele cu pui!
Încearcă această rețetă cu Pui Vegetarian și pregătește pentru tine și pentru ai tăi o masă plină de surprize. Invitații nu vor ști niciodată ce se află în interiorul ruladei până nu o tai, astfel că îi poți ține în suspans. Este posibil ca la un moment dat cineva să cedeze din cauza mirosului delicios.
Poftă bună!