Produse folosite pentru această rețetă

Pulpe inferioare de pui caserolă ATM

Jambalaya de pui și cârnați

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 65 min.
  • Cantitate: 8 porții


Jambalaya de pui și cârnați este un preparat clasic din regiunea Louisiana din Statele Unite. Această mâncare delicioasă combină bucăți de carne de pui, cârnați afumați și orez, toate gătite într-un amestec bogat de arome și condimente, precum ceapă, ardei iute, ardei gras și usturoi.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

Mod de preparare jambalaya de pui și cârnați

Încinge uleiul într-un cuptor la foc mediu-mare. Spală și adaugă puiul și cârnații și gătește amestecând constant 8 până la 10 minute.

Adaugă ceapa, ardeiul gras, țelina, usturoiul, foile de dafin, cimbru și oregano. Gătește la foc mediu-mare până când legumele sunt fragede, 5 până la 7 minute.

Amestecă orezul și gătește până când este parfumat, aproximativ 3 minute. Amestecă bulionul de pui, roșiile, puiul și cârnații și fierbe compoziția. Acoperă, redu focul la mediu și fierbe, amestecând ocazional, până când orezul este fraged, aproximativ 20 de minute. 

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.