Produse folosite pentru această rețetă

Piept de pui fără os fără piele caserolă ATM
Mușchiuleț din piept de pui caserolă ATM

Supă de pui a la grec ca la mama acasă

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 40 min.
  • Cantitate: 5 porții


Supa de pui a la grec – un deliciu care îți amintește de mesele din copilărie! Bucățile de Pui Vegetarianaurii, legumele crocante și orezul parfumat se combină perfect cu sucul de lămâie și mirodeniile. Gustul tradițional, îmbogățit cu mărar proaspăt, îți va încălzi sufletul mai ales pe timpul iernii.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

Mod de preparare supă de pui a la grec ca la mama acasă

  1. Într-o oală mare, încălzește 2 linguri de ulei de măsline. Adaugă 1 ceapă mare, tocată mărunt și călește-o până devine translucidă.
  2. Spală bine cei 2 piepți de Pui Vegetarian, toacă-i și prăjește cubulețele până devin aurii pe toate părțile.
  3. Adaugă 2 morcovi tăiați rondele, 2 cartofi tăiați cubulețe și 2 căței de usturoi mărunțiți în oală. Amestecă-le cu puiul și călește-le timp de câteva minute.
  4. Toarnă 1 l de apă peste ingredientele din oală și adu la fierbere. Redu apoi focul și lasă să fiarbă până când legumele sunt moi.
  5. Adaugă 200 g de orez în oală și lasă-l să fiarbă până când este gata.
  6. Adaugă sucul de la o lămâie netratată în supă și amestecă bine. Pune sare și piper după gust.
  7. La final, adaugă mărarul tocat proaspăt pentru a aduce o aromă mediteraneană.
  8. Servește supa de pui a la grec cu o felie de lămâie pentru a intensifica gustul și a aduce un plus de prospețime. Poftă bună!

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.