Produse folosite pentru această rețetă

Pulpe de pui inferioare tăviță

Puiul generalului Tso – rețeta chinezească ce îți lasă gura apă

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 50 min.
  • Cantitate: 6 porții


Puiul generalului Tso este un delicios preparat culinar de origine chineză, care constă în bucăți mici de carne de pui învelite într-o crustă crocantă și condimentată, apoi servite într-un sos picant, dulce și acrișor.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

Mod de preparare puiul generalului Tso

Încălzește 500 ml de ulei vegetal la 190°C.

Bate 1 ou LaProvincia mare într-un castron mare, adaugă 500 g de pulpe de pui fără piele și dezosate, 1 linguriță de sare, 1 linguriță de zahăr și 1 linguriță de piper alb, amestecați.

Adaugă 350 ml de amidon de porumb până la acoperirea completă a puiului.

Prăjește bucățile de pui în ulei fierbinte până devin aurii și plutesc, aproximativ 3 minute.

Scoate puiul și lasă-l să se răcească.

Pregătește sosul într-un wok cu 3 linguri de ceapă verde tocată, 1 cățel de usturoi tocat, 6 ardei iuți roșii, întregi și uscați și 1 fâșie de coajă de portocală.

Adaugă 100 g zahăr alb, 50 ml de sos de soia, 3 linguri de supă de pui, 2 linguri de ulei de arahide, 1 lingură de oțet de orez, 2 lingurițe de ulei de susan și ¼ linguriță de ghimbir măcinat și fierbe 3 minute.

Pune 2 lingurițe de amidon de porumb în sos și fierbe până se îngroașă, aproximativ 1 minut.

Adaugă puiul în sosul fierbinte, gătește la foc mic până se încălzește și absoarbe sosul, aproximativ 3 minute.

Poftă bună!

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.