Produse folosite pentru această rețetă

Pulpe inferioare de pui caserolă ATM

Pui vietnamez la grătar cu iarbă de lămâie

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 40 min.
  • Cantitate: 4 porții


Puiul vietnamez la grătar cu iarbă de lămâie este o combinație perfectă de arome asiatice și prospețime. Bucățile de pui suculent sunt marinate într-un amestec cu iarbă de lămâie, care adaugă o notă proaspătă și parfumată. Apoi grătarul îi conferă o crustă crocantă și un gust intens.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

Mod de preparare pui vietnamez la grătar cu iarbă de lămâie

Pentru marinadă, adaugă 2 linguri ulei de canola, 2 linguri de iarbă de lămâie tocată mărunt, 1 lingură de suc de lamaie netratată, 2 lingurițe de sos de soia, 2 lingurițe de zahăr brun, 2 lingurițe de usturoi tocat și 1 linguriță de sos de pește într-un bol de sticlă și amestecă până când zahărul se dizolvă. 

Lasă puiul în marinadă la frigider timp de 20 de minute până la 1 oră.

Preîncălzește grătarul la foc mediu și scoate pulpele de pui din marinadă.

Gătește puiul pe grătarul preîncălzit până când nu mai este roz în centru, iar sucurile curg limpede, 3 – 5 minute pe fiecare parte.

Poftă bună!

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.