Produse folosite pentru această rețetă

Piept de pui fără os fără piele caserolă ATM
Pulpe inferioare de pui caserolă ATM

Pui Piri Piri – o delicatesă din Africa

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 4 ore și 35 de minute
  • Cantitate: 2 porții


Puiul Piri Piri – Un adevărat deliciu! Puiul proaspăt este învăluit într-un sos picant cu ardei piri piri și apoi gătit la grătar. Rețeta noastră, inspirată din bucătăria africană, aduce o explozie de arome în fiecare mușcătură. 

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

Mod de preparare Pui Piri Piri

Toacă 10 ardei iuți africani și pune-i într-un bol. Adaugă 1 buchet de coriandru, 2 căței de usturoi tocați, 2 linguri de ulei vegetal, 2 lingurițe de oțet alb, sucul a 2 lămâi netratate, 1 linguriță de sare și 1 linguriță de piper negru proaspăt măcinat. Amestecă bine sosul Piri Piri.

Spală 1 piept de Pui Vegetarian, tăiat pe jumătate și 2 pulpe de Pui Vegetarian și pune-le într-o pungă de plastic resigilabilă. Toarnă sosul Piri Piri, sigilează punga și agită pentru a acoperi carnea. Lasă amestecul la frigider pentru cel puțin 4 ore.

Scoate punga din frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de gătit pentru a permite puiului să ajungă la temperatura camerei.

Preîncălzește un grătar de exterior la foc mediu.

Scoate puiul din pungă și gătește-l uniform pe grătarul preîncălzit aproximativ 25 de minute.

Poftă bună!

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.