
Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.
Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.
Puiul Vegetarian întreg reprezintă baza pentru rețete reușite la cuptor. Carnea fragedă, gustul ca al puiului crescut de bunici la țară și culoarea galbenă, sănătoasă, îi determină până și pe cei mai pretențioși bucătari să îl aleagă.
Verdețurile de primăvară precum leurda, ceapa verde și pătrunjelul fac de o umplutură numai bună pentru pui, motiv pentru care la final obții bucăți suculente de pui aromate intens care arată și au gust divin. Pentru ca rețeta să fie mai variată, adaugă și alte verdețuri primăvăratice, precum:
Desigur, poți alege să înlocuiești verdețurile propuse de noi cu preferatele tale. Leurda poate fi înlocuită de usturoi verde. Pătrunjelul poate fi schimbat cu mărarul. Nu există limite, deoarece plantele vor fi toate mărunțite și adăugate în compoziția finală care se va transforma în umplutură.
Ce poți face diferit cu această compoziție este să aromatizezi puiul pe sub piele. Poate deja te întrebi cum e posibil, dar de aceea suntem noi aici: să îți prezentăm rețete care pun în valoarea puiul, dar și trucuri pentru gătit. Astfel, în loc să folosește compoziția de verdețuri de primăvară pentru umplut, o poți îndesa pe sub pielea puiului tău întreg. Desprinde cu grijă pielea de pe suprafața puiului, pune atent compoziția între carne și piele și unge la final cu unt topit.
O altă variantă este să prepari o crustă din verdețuri, pesmet și puțină făină, pe care să o distribui uniform pe suprafața puiului înainte să îl pui în cuptor. Această crustă trebuie să acopere întregul pui, iar pentru a fi suficient de cremoasă, va fi nevoie să adaugi unt topit pentru ca ingredientele să se lege mai bine.
După gust și preferințe, poți alege să asezonezi cu sare la final. Și cu piper. Și poate chiar și oregano. Fă-ți de cap și pune condimentele tale preferate!
Mulți fug din calea puiului întreg pentru că se tem că îl usucă atunci când îl gătesc la cuptor. Dar nu și tu, pentru că știi că dacă respecți sfaturile noastre obții un pui moale și fraged, deloc înecăcios.
Ți-am pregătit câteva sfaturi care să te ajute să eviți uscarea puiului când îl prepari la cuptor:
Profită de verdețurile de primăvară și adaugă-le în rețetele cu Pui Vegetarian! Acest preparat poate fi vedeta unei mese de sărbătoare, surprinzând prin aspect și gust. Încearcă și tu!
Folosește întotdeauna pui proaspăt și fraged precum Puiul Vegetarian pentru a te asigura că puiul se ridică la nivelul skill-urilor tale de bucătar. Alege ce e mai bun pentru tine și familia ta, gătind cu pui crescut sănătos, cu legume și cereale, în România.
Poftă bună și nu uita să te bucuri de savoare alături de cei dragi, fie ei familie, prieteni sau apropiați. Pui e pentru toată lumea.