Produse folosite pentru această rețetă

Piept de pui fără os fără piele caserolă ATM
Mușchiuleț din piept de pui caserolă ATM

Pui Katsu cu sos curry japonez – din seria bunătăților asiatice

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 60 min.
  • Cantitate: 4 porții


Pui Katsu cu Curry Japonez este o combinație delicioasă de bucate japoneze. Feliile de pui crocante învelite în pesmet Panko se îmbină perfect cu sosul de curry făcut în casă, bogat și aromat. 

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

Mod de preparare pui Katsu cu sos curry japonez - din seria bunătăților asiatice

  1. Taie cei 2 piepți dezosați de la Puiul Vegetarian.
  2. Trece fiecare bucată prin 100 g de făină, apoi prin cele 2 ouă bătute de la LaProvincia, și în final prin 200 g de Panko.
  3. Prăjește bucățile în 3 linguri de ulei de măsline până devin aurii și crocante.
  4. Într-o cratiță, încălzește 2 linguri de ulei de măsline și călește 1 ceapă mare, tocată fin până devine transparentă.
  5. Adaugă 2 morcovi tăiați în cubulețe, 2 cartofi tăiați în cubulețe, și 3 căței de usturoi mărunțiți. Călește-le timp de 5 minute.
  6. Presară 2 linguri de făină2 linguri de pudră de curry și 1 linguriță de curcuma peste legume. Amestecă bine.
  7. Adaugă treptat 1 l de supă de legume sau supă de pui și amestecă continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
  8. Fierbe sosul la foc mic timp de 15-20 de minute până când se îngroașă. Condimentează cu sare și piper după gust.
  9. Așază Puiul Katsu pe farfurii și toarnă sosul de curry deasupra.
  10. Shokuyoku ōsei! (Poftă bună!)

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.