Produse folosite pentru această rețetă

Piept de pui fără os fără piele caserolă ATM
Mușchiuleț din piept de pui caserolă ATM
Piept de pui cu os și piele caserolă ATM

Pui grecesc cu cartofi la cuptor – pentru mese gustoase alături de cei dragi

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 60 min.
  • Cantitate: 4 porții


Puiul grecesc cu cartofi la cuptor este o experiență culinară ce transpune aroma Mediteranei în farfuria ta. Carnea suculentă de pui se împletește cu mirodeniile caracteristice și se răsfață alături de cartofii fragezi, într-un dans al gusturilor autentice. Un deliciu simplu și reconfortant, ce aduce bucurie și căldură în fiecare masă.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

Preîncălzește cuptorul la 200°C. Între timp, amestecă 2 lingurițe de praf de ceapă, 2 lingurițe de sare, 2 lingurițe de cimbru uscat, 1 linguriță de piper negru, 1 vârf de linguriță de scorțișoară, 1 vârf de linguriță de nucșoară măcinată, 50 g de pătrunjel, 3 lingurițe de frunze de oregano și 50 ml de ulei de măsline extravirgin într-un robot de bucătărie până se omogenizează bine.

Așază 4 piepți de la Puiul Vegetarian și 8 felii subțiri de lămâie netratată pe o tavă de copt cu ramă. Pune 500 g de cartofi tăiați la jumătate pe lungime și amestecul de ierburi peste pui. Lasă totul la cuptor pentru 40 de minute sau până când puiul este rumenit.

După ce scoți tava de la cuptor, presară peste preparat 150 g de roșii tocate, 150 g de măsline și 60 g de brânză feta.

Kalí órexi! („Poftă bună” în greacă)

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.