Produse folosite pentru această rețetă

Piept de pui fără os fără piele caserolă ATM
Mușchiuleț din piept de pui caserolă ATM

Piept de pui la grătar cu garnitură de spanac

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 40 min.
  • Cantitate: 4 porții


Acest preparat este ușor, nutritiv și dietetic. Se poate prepara în orice sezon și reprezintă o cină bună pentru pofticioși de toate vârstele. Ajută la păstrarea unei diete sănătoase și aduce corpului un aport de proteine, vitamine și minerale.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

Mod de preparare piept de pui la grătar cu garnitură de spanac

  1. Taie în felii cam de grosimea unui deget 500 g piept de Pui Vegetarian și condimentează cu sare și piper. 
  2. Pune la încins o tigaie grill și așază feliile de piept de pui pe ea, pe rând, cât să nu se suprapună. Gătește pe fiecare parte timp de 10 minute sau până când se rumenesc complet.  
  3. Umple o cratiță de mărime medie cu apă și lasă să dea în clocot. Pune într-un castron cuburi de gheață și apă rece. Pune 500 g de spanac în cratița cu apă fiartă și gătește timp de 1 minut. Folosește o lingură de lemn ca să apeși pe spanac pentru că se va strânge la suprafață.
  4. Scurge apa și pune spanacul în castronul cu apă rece și gheață. Acest pas ajută la păstrarea culorii.
  5. Scurge bine spanacul de apă. Poți să îl lași într-o sită timp de câteva minute.
  6. Toacă spanacul sau taie-l în felii subțiri, în funcție de preferințe.
  7. Pune la încălzit 250 ml lapte
  8. Pune într-o cratiță 50 g unt și 1 linguriță de ulei. Amestecă ușor până când untul se topește, apoi adaugă 30 g de făină și amestecă energic. Toarnă treptat laptele cald și amestecă continuu. Gătește sosul timp de aproximativ 10 minute, până când capătă o consistență asemănătoare cu cea a smântânii. 
  9. Zdrobește 2 căței de usturoi și pune peste ei sare.
  10. Adaugă spanacul peste sosul cu lapte și făină, pune usturoiul zdrobit și gătește timp de aproximativ 5 minute. 
  11. Adaugă sare și piper după gust. 
  12. Așază pe o farfurie bucăți de piept de pui la grătar și spanacul gătit. 
  13. Poftă bună!

Sfaturi specializate

chef

Dacă folosești spanac congelat, sari peste pasul în care îl opărești și îl pui în gheață.

Ajustează cantitatea de usturoi în funcție de preferințele tale. 

Poți să renunți la ulei dacă ai răbdare să topești untul la foc mic, amestecând energic ca să nu se ardă.

Garnituri bune pentru piept de pui la grătar cu garnitură de spanac

Mămăliga reprezintă o garnitură bună. Pune într-un ceaun jumătate de cană de mălai, 1 cană și jumătate de apă, sare și 20 g unt. Amestecă la foc mediu și lasă să fiarbă până când mămăliga se desprinde ușor de pe pereții ceaunului. 

Preparatul este delicios și simplu, fără alte alimente alături.

Cum poți să variezi rețeta de piept de pui la grătar cu garnitură de spanac

Poți să tai pieptul de pui cum consideri că arată apetisant. Important este să îl gătești complet. Alege să îl condimentezi cât mai simplu pentru a păstra o balanță între gustul spanacului și pieptul de pui. 

Poți să gătești spanacul cu roșii, în loc de sos bechamel, astfel: taie solzișori o ceapă, călește în puțin ulei, adaugă spanacul, roșii tăiate cuburi, puțină apă, sare și piper și fierbe până când se gătește complet.

După ce scoți spanacul din apa cu gheață, poți să îl pui într-un blender în loc să îl toci. Vei obține un piure fin. Alegerea este a ta, în funcție de cum îți place să îl consumi.

De ce să combini pieptul de pui cu spanac

Acest duo oferă corpului o mulțime de substanțe nutritive și are grijă de silueta ta. Este un preparat prietenos cu stomacul, fiind ușor de digerat, iar cantitatea mare de fier te ajută să ții anemia la distanță.

Această combinație rezultă într-un preparat sățios. Proteinele din pieptul de pui și vitaminele provenite de la pui și spanac oferă energie care se eliberează pe o lungă durată, astfel nu vei mai simți nevoia de a lua gustări nesănătoase până la următoarea masă. 

Ingredientele principale din această rețetă contribuie la păstrarea sănătății oaselor și a pielii și ajută la întărirea sistemului imunitar. 

Atât spanacul, cât și pieptul de pui ajută la accelerarea metabolismului, astfel sunt recomandate de către nutriționiști în timpul curelor de slăbire. 

Acest preparat are în componență, printre alte vitamine, vitamina A, K, C, D, B6, B12 și minerale precum fosfor, fier, calciu.

Cum să convingi copiii să mănânce spanac cu pui

Dacă ai copii și nici acest preparat delicios nu îi convinge să mănânce spanac, avem o soluție pentru tine. Atunci când gătești spanacul include cuburi de cartofi dulce. Poți fierbe cartoful dulce împreună cu spanacul sau îl poți găti separat, iar apoi poți să le amesteci pe foc împreună. Gustul dulceag al cartofilor este pe placul celor mici. De asemnea, platingul ajută destul de mult. Așază preparatul în farfurie într-un mod cât mai atrăgător pentru copii și taie pieptul de pui în bucăți pe care le pot lua cu ușurință folosind furculița.

Bun de pus în aplicare

Include spanac în dieta ta de câteva ori pe lună. O nutriție sănătoasă nu este susținută de consumul unui singur aliment sănătos cât mai des, ci de un consum de alimente cât mai variat. 

Un plan săptămânal al meselor te poate ajuta să mănânci cât mai variat, dar și să eviți risipa alimentară. Scrie pe hârtie sau într-o aplicație ce urmează să mănânci și apoi scrie o listă de cumpărături bazată pe preparatele pe care vrei să le consumi. Iar dacă vrei să gătești ceva spontan, mergi la cumpărături cu lista de ingrediente prezentate în rețeta pe care vrei să o prepari, astfel vei lua exact ce și cât îți trebuie și nimic mai mult.

Dacă mergi la un grătar și îți rămâne piept de pui gătit, ia în considerare această rețetă pentru a consuma acel piept de pui într-un preparat diferit și delicios.

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.