Produse folosite pentru această rețetă

Piept de pui fără os fără piele caserolă ATM
Mușchiuleț din piept de pui caserolă ATM

Conopidă cu pui la cuptor pentru o explozie de vitamine

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 40 min.
  • Cantitate: 6 porții


Conopida cu Pui Vegetarian la cuptor este o explozie de culori și vitamine, numai bune pentru masa de prânz sau cină. Bucățile aurii de pui însoțesc conopida delicată, condimentate cu usturoi și lămâie. Un preparat simplu și delicios pentru o masă ușoară.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

Mod de preparare conopidă cu pui la cuptor pentru o explozie de vitamine

  1. Preîncălzește cuptorul la 200°C. Între timp, desfă 1 conopidă medie în buchețele. 
  2. Spală bine 500 g piept de Pui Vegetarian și taie-l cubulețe. Amestecă-le împreună cu buchețelele de conopidă într-un vas pentru copt. Stropește-le cu 100 ml de ulei de măsline, apoi adaugă sare și piper după gust.
  3. Presară 2 căței tocați de usturoi peste conopidă și pui. Adaugă sucul de la jumătatea de lămâie pentru o notă fresh.
  4. Bagă vasul în cuptor și coace pentru 25-30 de minute sau până când puiul este gătit complet iar conopida are o culoare aurie apetisantă.
  5. Scoate din cuptor și servește imediat. Poți adăuga și ierburi proaspete pentru un plus de aromă.
  6. Simplu, echilibrat și plin de gust!

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.