Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.
Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.
Poate că este un preparat simplu, însă nimic nu se compară cu o supă de pui atunci când te simți slăbit, obosit sau răcit.
Pentru ca supa să fie cât mai apropiată de varianta gătită de mame sau bunici, folosește tăiței făcuți în casă din făină și ouă. Aceștia se fierb 2-3 minute, la final sau până când se ridică la suprafață. Pe același principiu funcționează și fideaua.
Dacă îți dorești ca supa ta să fie mai colorată, poți adăuga puțin suc de roșii sau bulion în compoziție, însă îți recomandăm să nu încarci cu prea multe ingredientele preparatele pe care le gătești. Astfel, riști ca aromele ingredientelor să interfereze și să nu te mai poți bucura la fel de cele principale, care în acest caz sunt pulpele de pui și legumele.
La capitolul versatilitate, supa de pui stă bine. Poți găti de fiecare dată o supă diferită înlocuind legumele sau alegând o altă rețetă de supă de pui.
Iată alternativele:
În plus, poți alege alte bucăți de pui pentru pregătirea rețetei, cât timp conțin piele și os, datorită cărora în final gustul preparatului depășește orice așteptare. Ele concentrează cea mai mare parte din aroma puiului.
Cât timp carnea aleasă este Puiul Vegetarian, aroma preparatului va fi intensă, savuroasă și aspectul va fi apetisant. Puii Vegetarieni sunt hrăniți cu legume și cereale, au o culoare gălbuie, sănătoasă și datorită modalității de creștere, oferă preparatelor gustul autentic de pui de țară.
Supa de pui poate să întărească sistemul imunitar datorită conținutului ridicat de minerale, vitamine și alți nutrienți esențiali de care organismul are mare nevoie atunci când este slăbit sau răcit.
Iată 4 motive pentru care supa de pui este bună pentru imunitate:
Deși supa de pui nu este un remediu pentru boală, este un preparat hrănitor care îți poate susține sistemul imunitar să se refacă mai ușor și te poate ajuta să ameliorezi simptomele.
După ce ai terminat de gătit supa de pui, ocupă-te de plating și garnituri. Servește supa dintr-un bol adânc și presară câteva frunze de pătrunjel tocate mărunt deasupra.
Pătrunjelul adaugă o aromă proaspătă preparatului și contrastează armonios cu galbenul supei și culoarea albă a cărnii. Dacă îți place aroma de verdeață, poți folosi și mărar verde, cimbru proaspăt sau câteva foi de dafin.
Servește supa de pui cu un ardei iute lângă sau, și mai bine, cu un ardei iute murat. De asemenea, poți opta pentru garnitura clasică: pâine. Îți recomandăm pâinea cu măsline sau cu cartofi. Încearcă-le în combinație cu supa de pui și nu vei regreta!
Există și garnituri mai neobișnuite pentru care poți opta, cum ar fi ridichile sau brânza dată pe răzătoare. De asemenea, poți adăuga o lingură de smântână sau de iaurt în supă pentru mai multă savoare, dar sfatul nostru este să păstrezi preparatul cât mai simplu și apropiat de rețeta originală pentru un rezultat gustos, slab caloric și ușor de pregătit.
După ce totul este pus la punct cu supa ta de pui, așază-te la masă și savurează din plin acest preparat clasic cu pui.