Produse folosite pentru această rețetă

Pulpe inferioare de pui caserolă ATM
Pulpe superioare de pui cu os caserolă ATM
Pulpe de pui anatomice cu os caserolă ATM

Pulpe de pui cu sos de nuci și rodie

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 100 min.
  • Cantitate: 2 porții


Pulpele de pui cu sos de nuci și rodie își găsesc rădăcinile în bucătăria tradițională din Orientul Mijlociu. Oricine savurează acest deliciu se alătură unei istorii îndelungate de gusturi bogate și combinații încântătoare. Texturile suculente se îmbogățesc cu savoarea unui sos învăluit în istorie, aducând bucuria acestor arome îndepărtate pe masa fiecăruia.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

  1. Pregătește cele 2 pulpe dezosate de la Puiul Vegetarian: curăță-le, spală-le și usucă-le cu un șervețel. Marinează-le în compoziția de iaurt, mix de condimente și ulei timp de o oră.
  2. Preîncălzește cuptorul și pune pulpele tăiate în jumătăți într-un vas termorezistent timp de 30-40 de minute la 200 de grade Celsius. După 20 de minute, scoate vasul și unge pulpele cu grăsimea care s-a lăsat în tavă.
  3. Scoate pulpele de la cuptor și transferă-le într-o tigaie. Aici le vei căli pe o parte și pe cealaltă, adăugând scorțișoară pentru aromare. Pentru un sos bogat, adaugă 100-150 g sos de nuci. Dacă nu ai unul deja preparat, îl poți face în casă din nuci, ulei de măsline, usturoi, parmezan și ierburi proaspete date la blender.
  4. După ce pulpele capătă textura dorită, adaugă 1 legătură mică de pătrunjel tocat și semințele de la ½ rodie. Rezultatul e bun-bun.

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.