Produse folosite pentru această rețetă

Piept de pui cu os și piele caserolă ATM
Piept de pui fără os fără piele caserolă ATM
Mușchiuleț din piept de pui caserolă ATM

Noodles chinezești cu pui și legume, influențe asiatice

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 30 min.
  • Cantitate: 4 porții


Comfort food, versatili și delicioși – așa sunt caracterizați tăițeii cu pui. Noodles cu pui și legume este un preparat cu specific chinezesc care combină tăițeii din ou, orez, grâu sau alte variante cu Puiul Vegetarian crescut pe plaiuri românești și legume aromate și bine condimentate, rezultând un prânz gata în 30 de minute, numai […]

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești mâncare sănătoasă cu Pui Vegetarian

Să prepari mereu acasă mâncare delicioasă, variată și cu produse mereu proaspete poate fi un moft al zilelor noastre. Cu un program încărcat și atâtea opțiuni la îndemână este ușor să neglijăm o alimentație sănătoasă. Cu rețetele în pași ușor de urmat și Pui Vegetarian tăiat exact cum trebuie pentru prepararea bucatelor vei putea prepara acasă mai ușor mâncare bună și vei beneficia de vitamine și minerale cu un minim de grăsimi. Puiul Vegetarian este crescut și hrănit bine, astfel oferă organismului beneficiile unui pui ca din grădina bunicilor.

Mod de preparare noodles chinezești cu pui și legume

  1. Începe cu puiul. Secționează 1 piept de Pui Vegetarian în secțiuni subțiri, dreptunghiulare. Va trebui să feliezi transversal pieptul de pui, iar fiecare bucată să o tai apoi pe lung în fâșii mai subțiri.
  2. Pune 4 linguri de sos de soia peste pui, condimentează cu sare, boia și piper, amestecă și lasă-l la marinat cel puțin o oră.
  3. Într-o oală încăpătoare, pune apă la fiert și când dă în clocot pune conținutul pungilor de tăiței. Aceștia se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau până când obții textura dorită – recomandat al dente. Lasă-i la scurs într-o strecurătoare, îi vei folosi mai târziu.
  4. Între timp, ocupă-te de legume. Taie julienne 2 morcovi, 1 ardei gras roșu, 4 ciuperci, 1 praz, 1 ceapă și cele 4 ciuperci.
  5. Într-o tigaie de tip wok pune 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui și călește fâșiile de pui timp de 6-7 minute până se rumenesc.
  6. Scoate puiul din tigaie și adaugă legumele. Suplimentează cu o lingură de ulei dacă nu a mai rămas. Sotează legumele în wok până când devin moi și prind o culoare arămie. Aici vei petrece undeva la maximum 10-12 minute.
  7. Adaugă apoi 10 g ghimbir și 2 căței de usturoi zdrobiți și mai lasă 2 minute pe foc.
  8. Revenind la noodles și la pui – nu uita de ei și adaugă-i în wok, amestecând.
  9. Condimentează preparatul cu 1 lingură ulei de susan, 2 linguri sos dulce de chilli și 1 lingură sos de soia.
  10. La final, amestecă pentru ultima dată pentru a distribui uniform legumele și puiul printre tăiței și ești liber să te bucuri de preparat! Ai terminat.

Sfaturi specializate

chef

Pentru ca preparatul tău chinezesc să iasă ca la mama lui acasă, marinează puiul chiar cu 24 de ore înainte în ingrediente cu specific de peste mări și țări: sos de soia, oțet din orez, ghimbir proaspăt și usturoi sau alege una dintre cele 7 rețete pentru a marina carnea de pui. Pune conținutul peste carnea de pui, amestecă și acoperă bolul cu folie alimentară. Lasă puiul în frigider și scoate-l cu 30 de minute înainte să gătești pentru a ajunge la temperatura camerei.

În cazul în care ești pe grabă și pofta a atins cote maxime, folosește un mix chinezesc de legume congelate din supermarket în loc să tai separat legumele proaspete. Avantajul acestor mixuri este că au în componență și legume specific chinezești pe care cu greu le găsești să le cumperi separat, cum ar fi vlăstari de fasole mungo, vlăstari de bambus, ciuperci Shimeji.

Evident, la capitolul legume poți varia. Un ingredient des regăsit pe lista de ingrediente ale noodles-ului chinezesc este broccoliul. Se folosesc buchețele mici, fierte și apoi sotate împreună cu restul legumelor. De asemenea, poți adăuga țelină și roșii proaspete sau sub formă de bulion.

Ce fel de tăiței poți folosi la noodles cu pui?

Există zeci de variante de noodles pe care le poți folosi pentru rețeta de tăiței chinezești cu pui și legume. Printre cele mai populare se numără:

  • noodles din ou – similari cu pastele tradiționale, acești tăiței conțin un raport mai mare de ouă decât grâu. Există două tipuri de tăiței cu ou: varianta germană uscat, care reprezintă de fapt noodles scurți și în formă de tirbușon și fidea chinezească cu ou, care sunt mult mai lungi și mai subțiri și pot fi proaspeți sau uscați.
  • tăiței Udon din grâu – Udon este un tip de tăiței japonezi groși, cu o textură moale, preparați din făină de grâu. Deși specifici bucătăriei japoneze, pot fi folosiți cu succes și pentru rețeta de noodles cu pui. În cazul în care aveai pe acasă un pachet de tăiței Udon din grâu și nu aveai ce face cu ei. 😂
  • tăiței de orez – sunt tăiței subțiri, albi sau translucizi, fabricați din făină de orez și apă. Sunt utilizați în mod uzual în bucătăria asiatică și au o textură delicată, ușor gumoasă. Uneori sunt adăugate tapioca sau amidon de porumb pentru a avea o textură mai gelatinoasă.
  • tăiței soba – sunt subțiri, maro, produși din făină de hrișcă și făină de grâu. Au o aromă subtilă de nucă și sunt specifici Japoniei.
  • tăiței ramen – sunt preparați din făină de grâu și sunt ușor de recunoscut deoarece au o formă ondulată, creață, sunt subțiri și lungi. Deși specifici felului de mâncare cu același nume, acești tăiței sunt numai buni și pentru rețeta prezentată mai sus.

Tăițeii pe care îi alegi pot influența gustul, consistența și textura preparatului tău. Alege-i în funcție de textură, formă, lungime și aromă. Pentru a varia rețeta, folosește noodles diferiți de fiecare dată!

chef

Preparate chinezești, cu pui românesc

Toate ca toate, dar nimic nu se compară cu puiul nostru crescut cu legume și cereale cultivate pe terenuri din România, în ferme din România. Culoarea galbenă sănătoasă și gustul autentic de pui ca de țară este ceea ce ai nevoie pentru preparatele tale cu specific internațional astfel încât să obții potențialul maxim din rețeta pe care o încerci.

Gătește noodles cu pui cu tăiței de care îți poftește inima, dar întotdeauna cu Pui Vegetarian, pentru a te asigura că rețeta are succes. Garantăm noi aroma ideală a puiului, iar tu rămâne să te ocupi de alegerea tăițeilor potriviți. 

Spor la gătit! Și savurat.

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.