Produse folosite pentru această rețetă

O jumătate pui grill
2 jumătăți pui grill
Pui Grill

Kabsa de pui cu arome arăbești

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 90 min.
  • Cantitate: 3 porții


Kabsa este mâncarea națională a Arabiei Saudite, fiind un preparat cu arome orientale puternice îmbinate cu măiestrie. Cărnurile suculente se învăluie în orezul parfumat, rezultând un festin palpitant ce aduce Orientul Mijlociu în farfuria ta. Pregătește-te pentru o experiență ce își va încânta simțurile. 

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

  1. Într-o tigaie încăpătoare încinge uleiul. Spală puiul, usucă-l și pune-l în tigaie cu o cană de apă. Gătește-l fără capac timp de 10 minute pe o parte și 10 minute pe cealaltă, apoi pune capacul și lasă-l să se gătească până când devine alb la interior. Scoate capacul în ultimele minute pentru a-și forma crusta aurie.
  2. Amestecă toate condimentele folosind un mojar pentru a le mărunți mai bine, iar apoi adaugă-le împreună cu 30 g unt în tigaia unde ai gătit puiul. Călește timp de 2-3 minute.
  3. Călește ceapa la foc mic până când devine sticloasă și adaugă 500 ml bulion.
  4. Fierbe orezul până când își pierde din duritate și devine ușor de mestecat, apoi adaugă-l în tigaia cu bulion și condimente și amestecă.
  5. La final, pune orezul pe un platou încăpător și jumătatea de Pui Vegetarian înăbușit la tigaie deasupra. Bucură-te de preparatul tău arăbesc și savurează-l cu familia!

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.