Produse folosite pentru această rețetă

Mușchiuleț din piept de pui caserolă ATM
Piept de pui fără os fără piele caserolă ATM

Salată proteică cu pui și ouă

  • Dificultate: UȘOARĂ
  • Timp de preparare: 35 min.
  • Cantitate: 2 porții


Este răcoritoare, nutritivă, sățioasă, ușoară pentru organism și pentru digestie. Salata cu pui și ou fiert este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale, oferindu-ți energie, stare de bine și forță pentru a face față unei noi zile pline de provocări sau ca răsfăț light de seară. Cu Pui Vegetarian fraged, ouă cu gălbenuș […]

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești mâncare sănătoasă cu Pui Vegetarian

Să prepari mereu acasă mâncare delicioasă, variată și cu produse mereu proaspete poate fi un moft al zilelor noastre. Cu un program încărcat și atâtea opțiuni la îndemână este ușor să neglijăm o alimentație sănătoasă. Cu rețetele în pași ușor de urmat și Pui Vegetarian tăiat exact cum trebuie pentru prepararea bucatelor vei putea prepara acasă mai ușor mâncare bună și vei beneficia de vitamine și minerale cu un minim de grăsimi. Puiul Vegetarian este crescut și hrănit bine, astfel oferă organismului beneficiile unui pui ca din grădina bunicilor.

 Mod de preparare salată proteică cu pui și ouă

  1. Distrează-te cu 150 g mușchiuleț din piept de Pui Vegetarian trăgându-l la tigaie cu 2 linguri de ulei de floarea soarelui, sare, piper și cimbru.
  2. Întoarce fâșiile de mușchiuleț pe ambele părți până când prind o culoare aurie. Scoate apoi puiul din tigaie și mai adaugă o lingură de ulei și pune 50 g porumb fiert. Astfel, porumbul va prinde o crustă gustoasă. Stinge focul după 5-7 minute.
  3. Continuă cu pregătirea legumelor. Spală bine 100 g salată verde, ½ ardei și 1 legătură de ceapă. Taie salata fâșii, ardeii cubulețe și ceapa rondele și pune-le într-un bol încăpător, alături de porumbul din tigaie și de jumătatea de avocado, pasat sau tăiat felii.
  4. Cât timp puiul a stat deoparte, s-a răcit și poate fi mărunțit și el. După ce ai terminat, adaugă-l în bolul unde se întâmplă magia. Adică unde prepari salata.
  5. Ai mai rămas cu 2 ouă LaProvincia. Acestea se fierb până ajung la o consistență tare, după care se lasă 5 minute în apă rece ca să le poți coji și tăia cubulețe. Merg și ele, apoi, în marele bol.
  6. Este timpul să prepari dressingul. Într-un bol mai mic amestecă 60 g iaurt cu 2 căței de usturoi zdrobiți, o mână de pătrunjel tocat mărunt și zeama de la o jumătate de lămâie.
  7. Pune dressingul peste salată, adaugă sare după gust și amestecă. Tot ce îți rămâne de făcut este să savurezi!

Sfaturi specializate

chef

Salata este mereu o idee bună de prânz sau cină, în principiu pentru că este un preparat ușor de gătit, ușor de digerat și… ușor de savurat. 

Majoritatea ingredientelor le ai deja în frigider iar dacă îți lipsește ceva, stai fără griji – poate fi înlocuit sau scos de tot, fără să influențeze foarte mult gustul. Important este să ai pui și ouă, căci acestea sunt sursa de proteină a preparatului și partea sățioasă a farfuriei. Ce adaugi extra sunt vitamine și minerale provenite de la legume – partea fresh a rețetei. 

Ajustează cantitățile dacă vrei să prepari salată pentru toată familia și adaugă ingrediente în plus dacă vrei să variezi gustul. O sugestie bună este telemeaua, combinată cu roșii cherry dulci și proaspete abia aduse de la piață. Probabil deja ți s-a făcut poftă. Noi cel puțin aproape cedăm și plecăm să cumpărăm ingredientele. Iar ca să îți dăm și o veste bună, îți amintim că poți să comanzi tot ce ai nevoie prin aplicația Sezamo – unde găsești Puiul Vegetarian și ouăle LaProvincia la doar câteva clickuri distanță. Ajung la tine fără să te deplasezi de acasă și poți prepara repejor salata de care ți-e poftă.

3 motive să prepari salată mai des

Când ai un job full time, poate un năzdrăvan energic prin casă sau un hobby solicitant care îți consumă multe ore pe săptămână, gătitul poate părea un mare consumator de timp. Însă dacă alegi preparate care se gătesc fără prea mult efort, rapid și care sunt și sănătoase, obții 3 extra beneficii pentru organism. 

Prepară o salată delicioasă acasă pentru că:

  1. Știi exact ce ingrediente folosești și care este calitatea lor. Când vine vorba de pui și ouă, este important să știi de unde provin. Produsele noastre vin din fermele proprii din zona Horezu, unde creștem pui și găini pentru ouă în mod responsabil, cu legume și cereale. Ținem la siguranța ta alimentară și îți oferim carne și ouă gustoase, proteice și bune pentru întreaga familie.

  2. Conține o doză suficientă de nutrienți cât să-ți ofere câteva ore bune de energie necesare pentru zilele care par că nu se mai termină. În plus, acești nutrienți vin din surse variate datorită faptului că adaugi în salată mai multe tipuri de ingrediente.

  3. Este refreshing și îți dă o stare de bine pentru că nu îngreunează procesul de digestie. Combinația de pui tras la tigaie, ouă fierte și legume proaspete nu îngreunează procesul de digestie, astfel că te vei simți în formă după masă. De obicei, starea de oboseală și somnolență apărute după masă sunt cauzate de alimentele și preparatele grele, cum ar fi carnea grasă, prăjelile, fast-food-ul, deoarece se digeră prin procese mai ample, care obosesc organismul.

Gătește cu Pui Vegetarian și ouă LaProvincia pentru a te bucura de toate aceste beneficii!

Iată de ce salata te ajută să eviți risipa alimentară

chef

Risipa alimentară este o problemă majoră la nivel mondial, estimându-se că o treime din toate alimentele produse pentru consumul uman sunt risipite în fiecare an. Pentru ca alimentele din frigiderul tău să nu ajungă la coșul de gunoi, cumpără rațional și gătește cantități potrivite în funcție de cât mănânci tu sau familia ta.

Prepararea unei salate este o modalitate eficientă de a folosi carnea și legumele adunate prin frigider. Dacă ai mușchiuleț de piept de pui, șnițele, pulpe sau părți dintr-un pui întreg rămase de ziua precedentă, refolosește-le într-o salată. Același principiu se aplică și pentru legume. În salată poți pune inclusiv legume gătite: ardei copți, sparanghel tras la tigaie, broccoli sotat și orice îți trece prin minte, inclusiv fructe: rodie, mango, struguri. Personalizează fiecare salată și folosește-ți creativitatea pentru a găsi combinații inedite pentru salate.

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.