Produse folosite pentru această rețetă

Piept de pui fără os fără piele caserolă ATM
Mușchiuleț din piept de pui caserolă ATM
Piept de pui fără os fără piele tăviță

Ruladă de pui cu baby spanac și sos Alfredo

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 70 min.
  • Cantitate: 4 porții


Din când în când, mesele tale au nevoie de un aperitiv la care se simte din prima mușcătură că este atent preparat. Această rețetă de ruladă din piept de pui umplută cu baby spanac, brânzeturi și servită cu sos Alfredo surprinde prin culoare, aromă, textură și frăgezime. Gătește preparatul cu Pui Vegetarian la ocazii speciale, […]

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești în stil tradițional cu Puiul Vegetarian

Ne place să credem că tradițiile românești vor bucura și generațiile următoare și vor duce mai departe tot ceea ce a conturat momentele în care ne mândrim că suntem români. Iar cum la baza tradițiilor românești stau bucatele atât de bune cum nici unde nu găsești, te îndemnăm să prepari și tu acasă, fie că o faci cu un twist modern, felurile de mâncare care nu lipseau din meniul bunicii. Când ai la dispoziție un pui galben, bine îngrijit și hrănit cum trebuie ai toate motivele să prepari bunătăți care duc mai departe gustul tradițional românesc.

 Mod de preparare ruladă de pui cu baby spanac și sos Alfredo

  1. Pregătește puiul: ai nevoie de 1 piept de Pui Vegetarian fără os și piele, pe care îl tai în fâșii subțiri, pe lungime.
  2. Acoperă feliile de pui cu folie alimentară și bate-le cu un ciocan de bucătărie până se subțiază și se întind.
  3. Asezonează pe ambele părți cu sare, piper și ierburi aromatice după gust.
  4. Așază fâșiile una lângă alta fără să lași spații între ele. Scopul este să obții o foaie întinsă formată din fâșiile de piept de pui, peste care urmează să pui umplutura.
  5. Distribuie uniform 200 de grame de baby spanac, 150 g de telemea rasă și 100 de grame de mozzarella rasă.
  6. Rulează cu atenție, iar dacă există locuri unde foaia din piept de pui s-a rupt, repară cu bucăți mici de carne. Leagă rulada din loc în loc cu ață alimentară pentru a-și păstra forma și acoper-o cu folie alimentară rulată strâns. Lasă preparatul 20-30 de minute la frigider pentru a-și păstra forma.
  7. Între timp, preîncălzește cuptorul la 180 de grade și pregătește sosul Alfredo.
  8. Pune într-o tigaie încăpătoare 60 g unt, 200 ml smântână pentru gătit și 60 g cremă de brânză și gătește la foc mediu, amestecând constant până obții un sos omogen, cremos. Adaugă 2 căței de usturoi zdrobiți, sare, piper și ierburi aromatice după gust, după care pune 100 g brânză Grana Padano și amestecă. Pune sosul într-un recipient pentru sosuri și servește-l la final cu feliile de ruladă.
  9. Urmează acum să pregătești compoziția pentru crustă. Amestecă într-un bol 3 ouă LaProvincia cu 150-200 de grame de pesmet Panko. Scoate rulada din frigider, înlătură folia și ața alimentară și folosește compoziția pentru a acoperi toată suprafața ruladei.
  10. Pune preparatul într-o tavă ca pentru cozonac unsă cu puțin ulei în prealabil și pune-o la cuptor în jur de 35-40 de minute până când se rumenește. Primele 20 de minute, acoperă tava cu folie de aluminiu pentru ca puiul să nu se usuce.
  11. După ce scoți rulada din cuptor, las-o să se răcească, apoi feliaz-o atent și pune deasupra sos Alfredo. Yummy!

Sfaturi specializate

chef

Pentru a te asigura că rulada ta este gătită așa cum trebuie, ține cont de câteva sfaturi de la bucătari iscusiți. 

Bate pieptul de pui cu grijă pentru că altfel riști să îi distrugi fibrele, iar carnea se va rupe mai ușor în timpul gătirii. Dacă observi că este prea tare, învelește carnea în folie alimentară și apasă cu sucitorul pentru a o aplatiza.

O tehnică de ajutor când vine vorba de tăierea pieptului în fâșii este să iei fiecare bucată de piept și să o tai în 2 transversal. Iei apoi fiecare bucată și o mai tai o dată în 2, însă nu până la capăt, ci lăsând în marginea mai lungă câțiva centimetri care să țină unite cele două fâșii rezultate. Aplatizează apoi pentru a obține foi întinse de piept de pui de dimensiuni mai mari. 

Pentru ca rulada să rămână strânsă, fixeaz-o cu scobitori și înainte să o pui la cuptor. Chiar dacă nu are forma pe care ți-o dorești la început, în contact cu temperatura ridicată brânzeturile se vor topi și vor ajuta la păstrarea formei ruladei.

Cum să variezi rețeta de ruladă de pui?

Rulada cu pui este un preparat clasic, însă în funcție de modul de preparare, umplutură și garnitură, îl poți transforma într-un aperitiv complex, care combină arome dintre cele mai diverse.

Pentru umplutură poți alege să folosești și alte ingrediente, precum ciuperci sotate, ardei gras roșu, morcov sau ouă fierte. Ține cont că umplutura este cea care oferă aspectul interesant al ruladei, deoarece atunci când tai, feliile capătă diverse modele.

În loc de crusta din pesmet, o altă variantă este să acoperi rulada în felii de bacon sau pancetta. Sau, de ce nu, poți să folosești baconul sau pancetta în interiorul ruladei. Fii creativ și personalizează rețeta!

Ce garnituri se potrivesc cu rulada de pui? 

Dacă vrei să transformi preparatul într-un fel principal, alătură-i o garnitură pe măsură care să completeze savoarea. Opțiunile includ: garnituri de bază de cartofi, salate proaspete sau pe bază de cereale.

Pentru că la nivel de popularitate cartofii se califică detașat la preparate, ți-am pregătit 3 idei de garnituri dintre care să alegi:

  • gratinați, cu cașcaval și aromați cu pătrunjel proaspăt,
  • cartofi noi fierți și apoi prăjiți câteva minute pentru a prinde crustă,
  • cartof întreg umplut cu brânză,
  • cartofi crocanți cu parmezan.

În cazul în care ți se pare mai potrivită o garnitură fresh, optează pentru salată din legume proaspete, asezonată cu oțet balsamic și cu puțină miere pentru o aromă diferită. Pentru a fi cât mai crocantă, adaugă salată Iceberg, ridichi, semințe de rodie și ardei Kapia roșu. Această combinație se potrivește de minune cu rețetele cu pui!

chef

Încearcă această rețetă cu Pui Vegetarian și pregătește pentru tine și pentru ai tăi o masă plină de surprize. Invitații nu vor ști niciodată ce se află în interiorul ruladei până nu o tai, astfel că îi poți ține în suspans. Este posibil ca la un moment dat cineva să cedeze din cauza mirosului delicios.

Poftă bună!

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.