Produse folosite pentru această rețetă

Piept de pui fără os fără piele tăviță
Piept de pui fără os fără piele caserolă ATM

Pui dietetic cu parmezan și varză kale

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 30 min.
  • Cantitate: 4 porții


Puiul dietetic cu parmezan și varză kale are un gust aromat și este perfect pentru zilele în care vrei să mănânci ceva extrem de bun, dar să îți păstrezi silueta. Este un preparat bun în timpul dietelor, deoarece nu conține grăsimi, este sățios și oferă mulți nutrienți buni pentru corp. Este un preparat ușor pe care poți să îl consumi la prânz sau cină.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești cu Pui Vegetarian rețete pentru o dietă echilibrată

Fie că vrei să ai un program zilnic care te ajută să obții un corp fit sau pur și simplu vrei să consumi alimente benefice, Puiul Vegetarian se integrează perfect în meniul tău. Consumând acest pui ai siguranța că organismul tău are parte de proteinele zilnice necesare. Puiul Vegetarian contribuie la o alimentație echilibrată și aduce mai mult decât gust în viața ta. Este crescut sănătos fără proteină animală, iar includerea lui în preparate asigură substanțe nutritive cheie pentru o dietă care te va ajuta să îți menții greutatea ideală.

Mod de preparare pui dietetic cu parmezan și varză kale

  1. Taie în felii 800 g piept de Pui Vegetarian fără os și fără piele. Dacă ai achiziționat varianta deja tăiată, sari peste acest pas. 
  2. Condimentează cu sare și piper.
  3. Într-o tigaie pune la încins 2 linguri de ulei de măsline. Gătește puiul în tigaie timp de 15-20 minute sau până când este gătit complet.
  4. Scoate puiul din tigaie și pune-l într-un castron. Acoperă cu un capac ca să păstrezi puiul gătit cald până când pregătești restul ingredientelor. Păstrează uleiul rămas în tigaie. 
  5. Toacă mărunt 1 ceapă și 3 căței de usturoi
  6. Pune ceapa și usturoiul în tigaie, adaugă fulgi de ardei iute. Ajustează cantitatea de ardei iute în funcție de preferințele tale. Pentru a obține un preparat aromat, nu picant, poți pune doar 2-3 fulgi.
  7. Călește timp de 2-3 minute sau până când ceapa devine sticloasă și începe să se înmoaie. 
  8. Rupe în bucăți 300 g varză kale și pune în tigaie. Pune sare peste și 50 ml vin alb. Gătește timp de aproximativ 7 minute, amestecând din când în când. 
  9. După ce varza kale se înmoaie, adaugă în tigaie pieptul de Pui Vegetarian gătit.
  10. Stoarce zeama de la ½ lămâie și toarnă peste pui și varza kale. 
  11. Dă pe răzătoare 100 g parmezan și pune în tigaie. Amestecă. Gustă. Adaugă sare și piper dacă mai vrei.
  12. Poftă bună!

Sfaturi specializate

chef

Acest preparat poate fi făcut și cu pulpe de Pui Vegetarian. Timpul de gătire va crește puțin, însă gustul va fi la fel de bun. 

Dacă nu vrei să adaugi parmezan, poți să presari în farfurie, peste preparat, fulgi de drojdie inactivă. 

Poți să lași carnea la marinat cu o seară înainte. Pentru marinadă folosește: chilli, usturoi, zeama de lămâie, ulei de măsline și sare.

Cum poți să variezi rețeta de pui dietetic cu parmezan și varză kale

Poți să colorezi farfuria cu morcovi caramelizați. Ca să îi prepari ai nevoie de morcovi bineînțeles, pe care poți să alegi să îi tai în fâșii lungi sau nu sau poți să folosești chiar baby carrots, plus o linguriță de miere, zeama de la jumătate de lămâie, sare și ulei de măsline. Într-o tigaie pune puțin puțin ulei de măsline și lasă la încins. Din miere, sare și zeama de la jumătate de lămâie formează un sos cu care ungi morcovii. Pune morcovii unși în tigaie, pune un capac și lasă la foc mic spre mediu timp de 15-20 de minute sau până când se gătesc. Pune morcovii în farfurie, peste varza kale și pui. 

În tigaia în care călești varza kale, poți să adaugi ceapă verde tocată. Are un gust bun și ajută la creșterea imunității. 

În farfurie poți să adaugi câteva alune tocate sau muguri de pin pentru un plus de nutrienți și senzație de sațietate. 

Dacă dorești, poți să pui peste pui și kale un dressing. Dressingul Caesar se potrivește perfect cu acest preparat. Ca să îl faci acasă vei avea nevoie de: 100 g iaurt grecesc, 2 lingurițe ulei de măsline, sucul de la jumătate de lămâie, 2 anșoa tocate mărunt, 1 lingură de muștar, 1 cățel de usturoi pisat, 1 linguriță de oțet. Amestecă energic ingredientele sau pune-le într-un blender. Ține cont că preparatul nu va fi la fel de dietetic dacă alegi să adaugi acest sos. 

De ce să incluzi varză kale în meniul tău 

Varza kale protejează organismul de radicalii liberi și ajută corpul să nu îmbătrânesc prematur. Este un puternic antioxidant, contribuie la evitarea anumitor afecțiuni ale inimii, reducând tensiunea arterială, are rol anticancerigen, antiviral și este bună pentru o stare de spirit bună, fiind considerată și antidepresiv. 

Varza kale este o sursă excelentă de vitamina C. Această ajută la menținerea elasticității pielii și oferă luminozitate tenului atunci când este consumată regulat. 

Având o cantitate generoasă de antioxidanți în compoziție, varza kale are efect de detoxifiere.

Împreună cu carnea de Pui Vegetarian este o sursă excelentă de vitamine, minerale și substanțe benefice pentru corp care ajută la absorbția nutrienților. 

Varza kale împreună cu pieptul de pui ajută și la ameliorarea simptomelor răcelii și oferă energie corpului pentru a se vindeca cât mai repede. 

Reglează tranzitul intestinal, fiind bogată în fibre.

De ce varza kale și pieptul de pui ajută la menținerea siluetei 

Cu o singură masă obți o mulțime de nutrienți buni pentru corp, printre care proteine în cantitate generoasă de la pieptul de pui și fibre multe de la varza kale. Rețeta de pui dietetic cu parmezan și varză kale este sățioasă, gustoasă și se prepară rapid. Nu conține grăsimi, cât timp consumi pieptul de pui fără piele, iar gustul este incredibil. Această combinație de ingrediente ușoare pentru corp și nutritive te ajută să consumi o masă gustoasă fără grija kilogramelor în plus. 

Ține cont însă că un stil de viață echilibrat presupune mai mult decât mâncare bună, care nu îngrașă. Vei avea nevoie și de sport în rutina ta zilnică, iar dacă timpul nu îți permite, încearcă măcar să profiți de drumul spre muncă pentru a te plimba puțin, punând astfel corpul în mișcare. 

De asemenea, este important să consumi destulă apă. Adesea senzația de foame apare atunci când ne este sete. Data viitoare când simți nevoia de a mânca ceva la scurt timp după ce ai luat deja masa, încearcă să bei un pahar plin cu apă și vei vedea că senzația de foame va trece. 

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.