Produse folosite pentru această rețetă

Piept de pui fără os fără piele tăviță
Piept de pui fără os fără piele caserolă ATM

Piept de pui nutritiv cu ananas și sos de brânză

  • Dificultate: MEDIE
  • Timp de preparare: 30 min.
  • Cantitate: 4 porții


Pieptul de pui cu ananas și sos de brânză este o explozie de gust și culoare, un preparat delicios cu ingrediente atent alese pentru a oferi corpului multe vitamine și minerale. Poate reprezenta o mică escapadă culinară, datorită gustului aromat și texturilor care se completează în unul dintre cele mai delicioase feluri de mâncare.

Ingrediente

Bifează ingredientele pe măsură ce le pui în coșul de cumpărături.

De ce să gătești cu Pui Vegetarian rețete pentru o dietă echilibrată

Fie că vrei să ai un program zilnic care te ajută să obții un corp fit sau pur și simplu vrei să consumi alimente benefice, Puiul Vegetarian se integrează perfect în meniul tău. Consumând acest pui ai siguranța că organismul tău are parte de proteinele zilnice necesare. Puiul Vegetarian contribuie la o alimentație echilibrată și aduce mai mult decât gust în viața ta. Este crescut sănătos fără proteină animală, iar includerea lui în preparate asigură substanțe nutritive cheie pentru o dietă care te va ajuta să îți menții greutatea ideală.

Mod de preparare piept de pui cu ananas și sos de brânză

  1. Pregătește toate ingredientele de la început ca să gătești ușor și repede.
  2. Taie în cuburi 700 g piept de Pui Vegetarian fără os și fără piele. Condimentează cu sare și piper după gust și lasă-l să stea la temperatura camerei cât timp te ocupi de restul ingredientelor. 
  3. Taie 300 g ananas în cuburi. Poți păstra coaja de la ananas pentru a servi mâncarea în ea. Ai grijă să tai ananasul în jumătate pe lung, pentru a obține mici castronașe de ananas. După ce îl tai, scobește interiorul și taie miezul în cuburi.
  4. Toacă mărunt 1 ceapă. Dă pe răzătoare 1 țelină mică, toacă 1 legătură de pătrunjel. 
  5. Pune într-o tigaie 1 lingură ulei de cocos și ceapa tocată. Călește până când ceapa devine sticloasă. 
  6. Adaugă pieptul de pui tăiat și călește până când se gătește complet. Timpul de gătire poate să varieze în funcție de cât de mari sunt cuburile de pui. Pentru cuburi de mărime medie ai nevoie de aproximativ 20 de minute până când se gătesc complet și se rumenesc frumos. 
  7. Pune carnea gătită cu ceapa într-un castron încăpător, adaugă cuburile de ananas, 100 g spanac proaspăt, 50 g fulgi de migdale, pătrunjelul tocat și țelina rasă. Amestecă. 
  8. Acum prepară sosul. Într-o cratiță amestecă la foc mediu 150 g smântână cu 150 g gorgonzola. Adaugă foarte puțină sare și piper. Când se topește bine brânza oprește focul și toarnă sosul peste pui și restul ingredientelor sau pune-l într-un castron separat pentru servire.
  9. Amestecă, gustă, condimentează dacă este nevoie și servește în farfurii sau jumătățile scobite de ananas.

Sfaturi specializate

chef

Pentru un gust intens, poți să călești puțin și ananasul. Căldura va elibera aromele și îl va face mai dulce. 

Poți să marinezi pieptul de pui cu o zi înainte, folosind ulei, zeamă de lămâie și condimente precum cimbru, rozmarin, boia, sare și piper.

Cum poți să variezi rețeta de piept de pui nutritiv cu ananas și sos de brânză

Decorează preparatul tău folosind chives sau ceapă verde proaspătă. Servește cu orez alături.

Poți să înlocuiești migdalele cu nuci caju sau cu un mix de alune și fistic. 

Adaugă fulgi de chilli în tigaia în care călești puiul pentru un gust picant și adaugă puțin sos de soia pentru un gust aromat. Dacă alegi să pui sos de soia, ai grijă la cantitatea de sare. Gustă și adaugă sare doar dacă simți nevoia sau folosește un sos de soia cu un conținut scăzut de sare. 

Poți să folosești orice fel de brânză care îți place și se topește bine la foc. Poți adăuga în sos puțin vin alb. Gustul obținut o să fie extrem de bun. De asemenea, poți să călești un cățel de usturoi tocat și apoi să adaugi brânza și smântâna. 

În loc de spanac poți să folosești salată verde. O altă variantă este să renunți complet la spanac. Preparatul este delicios și fără el, doar că vei avea parte de mai puține vitamine. Noi am ales să îl adăugăm în această rețetă datorită vitaminelor, mineralelor și beneficiilor pe care le aduce. Spanacul ajută la echilibrarea tensiunii, este recomandat pentru sănătatea părului și pielii și ajută la o digestie bună. În plus, spanacul este recomandat în curele de slăbire, alături de pieptul de pui deoarece pune metabolismul în mișcare. Proteinele din spanac sunt transformate rapid în aminoacizi de către enzime. 

Pentru și mai multă culoare în farfurie poți să tai în cuburi un ardei gras roșu și să îl gătești alături de pieptul de pui.

De ce să incluzi ananas în rețetele tale cu pui 

Ananasul proaspăt face echipă cu pieptul de pui în acest preparat delicios și ajută la o digestie mai ușoară. 

Ananasul are în componență o substanță numită bromelaină, care are efect antiinflamator și contribuie la împiedicarea formării cheagurilor de sânge responsabile de tromboze și accidente vasculare. Astfel, ajută la scăderea riscului de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare. 

Consumul regulat de ananas ajută la întărirea sistemului imunitar și la scăderea colesterolului sangvin.

De asemenea, ananasul inclus în preparate ajută la prevenirea constipației.

O mică petrecere tematică la tine acasă

Invită acasă câțiva prieteni pentru o seară tropicală cu dress code colorat. Cămășile cu flori, pantalonii albi și buna dispoziție sunt elemente strict necesare pentru a intra la mica ta petrecere.

Prepară pieptul de pui cu ananas și sos de brânză, bineînțeles servit în jumătăți de ananas, și decorează casa cu ghirlande de flori sau elemente de decor colorate. 

Poți alege să gătești totul alături de invitați. Se vor bucura să participe la organizare. 

Pe lângă felul principal de mâncare, servește băuturi aromate și cocktailuri. Poți alege și o simplă limonadă. Decorează paharele folosind doar zahăr: tot ce trebuie să faci este să pui într-o farfurie întinsă zahăr, să uzi marginea paharelor, apoi să le pui cu gura în jos, peste zahăr. 

O astfel de escapadă culinară va aduce un vibe plăcut și te va ajuta să te relaxezi alături de prieteni, iar dacă ai copii mici cu siguranță va fi un eveniment pe care îl vor ține minte. Micile evenimente de acasă pot să înlocuiască clasicele ieșiri la restaurant și pot aduce chiar mai multă distracție. Sunt o ocazie perfectă pentru conectarea cu cei apropiați.

Crescuți în zona Horezu, trimiși în câmpul urban.